Provedite Noć vještica uz Frankensteina! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Provedite Noć vještica uz Frankensteina!

Provedite Noć vještica uz Frankensteina!

Kino Europa za Noć vještica priprema projekciju kazališne izvedbe 'Frankensteina' u režiji Dannyja Boylea, a u glavnim ulogama su Benedict Cumberbatch i Jonny Lee Miller!

s.p. 26.10.2014 0 komentara

Provedite Noć vještica uz Frankensteina!

U Noći vještica, s londonskih kazališnih dasaka u kino Europa nam stiže najpoznatije svjetsko književno, filmsko i kazališno čudovište! Superuspješna produkcija londonskog Nacionalnog teatra – 'Frankenstein' u režiji kultnog britanskog filmaša Dannyja Boylea na zagrebačka kinoplatna stiže 31. listopada i 1. studenoga u 20 sati.

Djetinjasta u svojoj nevinosti, ali groteskna po formi, Frankensteinova zbunjujuća kreacija puštena je u svijet. Susrećući se s okrutnošću na svakom koraku, naše Biće bez prijatelja, sve više očajno i osvetoljubivo, odlučuje pronaći svog tvorca i s njim sklopiti stravičan sporazum. Važne dvojbe oko pitanja znanstvene odgovornosti, očinskog zanemarivanja, kognitivnog razvoja i prirode dobra i zla utjelovljene su u ovoj napetoj i duboko uznemirujućoj klasičnoj gotičkoj priči.


'Frankenstein' Dannyja Boylea, trailer.

Benedict Cumberbatch (BBC-jev 'Sherlock', '12 godina ropstva', 'Star Trek: Into Darkness', 'Okajanje') pojavljuje se u naslovnoj ulozi ekscentričnog znanstvenika Victora Frankensteina, dok njegovu zastrašujuću kreaciju tumači Jonny Lee Miller ('Trainspotting', CBS-ov 'Elementary'). Cumberbatch i Miller nagrađeni su za uloge u ovoj predstavi najznačajnijom britanskom kazališnom nagradom Olivier. Autor dramskog predloška prema romanu Mary Shelly je Nick Dear, a režiju potpisuje oskarovac Danny Boyle, poznat po filmovima 'Milijunaš iz predgrađa', 'Žal' i 'Trainspotting'. Originalnu glazbu Frankensteina potpisuje britanski elektronički duo Underworld koji s Boyleom surađuje već dvadeset godina, a među recentnim zajedničkim pothvatima bila je ceremonija otvorenja Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Boyleov 'Frankenstein' jedna je od najrasprodanijih predstava Londonskog nacionalnog teatra, a u sklopu programa NT Live dosad ju je pogledalo pola milijuna gledatelja diljem svijeta. Ponosni je vlasnik čak pet (od ukupno pet) zvjezdica magazina The Time te po četiri zvjezdice Guardiana i Time Outa koji ga je nazvao 'čudovišnim hitom'.

Projekcija kazališne predstave 'Frankenstein', odnosno sadržaja iz programa National Theatre Live velika je novost u ponudi kina Europa. Time se kino Europa priključuje trendu prisutnom u komercijalnim i nezavisnim kinima diljem svijeta, koja osim standardnog filmskog programa u svoje ponude uključuju i tzv. drugačije sadržaje, prijenose uživo iz najznačajnijih svjetskih opernih i kazališnih kuća.

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna, za đake, studente i umirovljenike 50, a mogu se kupiti na blagajni kina Europa.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.