Večer s Cohenom ovaj petak u Kerempuhu! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Večer s Cohenom ovaj petak u Kerempuhu!

Večer s Cohenom ovaj petak u Kerempuhu!

Maja Posavec, Ivan Kapec i bend će 1. travnja u Kerempuhu održati glazbenu večer posvećenu Leonardu Cohenu.

Siniša Paić 28.03.2022 0 komentara

Maja Posavec, Ivan Kapec i bend ovaj petak (1.4.) vraćaju se nakon dvije i pol godine u Satiričko kazalište Kerempuh prirediti još jednu Večer s Cohenom za pamćenje. Poseban gost ovom prilikom bit će im glumac Dražen Šivak koji će interpretirati poeziju neprežaljenog pjesnika ljubavi i smrti, Leonarda Cohena. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta, kao i na službenoj web stranici Kerempuha. Ako ih ostane, ulaznice će na dan koncerta koštati 120 kuna.

SATNICA:
19:15 Vrata
19:45 Ulaz u dvoranu
20:00 Početak koncerta

“Vraćamo se u kazalište Kerempuh koncertom Večer s Cohenom prvog dana travnja. Kada smo tu nastupali u jesen 2019., bio je to jedan od naših prvih većih koncerata s tim programom i prvi s bendom. U međuvremenu su se mnoge stvari dogodile, neke koje smo tada tek naslućivali. Poezija Leonarda Cohena uvijek je dobar vodič za prihvaćanje raznih dijelova naše ljudskosti, od razarajućih do milostivih i ljubavnih. Ona nam može nježno skinuti veo i pokazati nam istinu koju slutimo. Zato smo odlučili govoriti i pjevati i dalje! Glumac Dražen Šivak govorit će poeziju Leonarda Cohena na hrvatskom, u prijevodu Damira Šodana. Naš bend: Jurica Štelma, Borko Rupena i Mario Bočić, te Ivan Kapec i ja odvest ćemo vas na glazbeno putovanje kroz Cohenovu pjesmaricu,” izjavila je Maja Posavec ususret koncertu.


Hallelujah - Maja Posavec & Ivan Kapec


Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom Famous Blue Raincoat Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, i ovaj put uz pomoć već spomenutog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema, to je već dokazano. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer je tu godinama nastupala u brojnim kazališnim komadima.

Komentari

Nema komentara.