Harry Potter - liberalni demokrat - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Harry Potter - liberalni demokrat

Harry Potter - liberalni demokrat

Daniel Radcliffe angažira se u politici, a Tony Blair utemeljuje nove filmske nagrade. Hoće li uskoro ova dvojica zamijeniti karijere?

s.p. 22.03.2010 0 komentara

Harry Potter - liberalni demokrat

Glumac Daniel Radcliffe nakon umjetnosti (da ne kažemo čarobnjaštva) istražuje i svijet politike. 20-godišnji Daniel je simpatizer Liberalnih demokrata, britanske stranke koja je uvijek na marginama vlasti, pa će zlobnici sigurno reći da im može pomoći samo magija Harryja Pottera. Daniel Radcliffe se ne obazire na zlobna usta već je javno objavio da se čuo s čelnikom te stranke Nickom Cleggom i pristao javno podržavati njegovu stranku.

Radcliffe će sudjelovati u kampanjama Liberalnih demokrata i tako očito privlačiti mlade birače. Danielu će ovo biti prva prilika da glasa na općim izborima, pa planira doći iz New Yorka gdje živi i više vremena provoditi u zemlji.

A dok Daniel upoznaje stranačku politiku, Tony Blair nakon politike odlazi u svijet vjere i filma. Nakon što se 2007. preobratio na katoličanstvo i dao ostavku na premijersku funkciju, angažirao se u diplomaciji i utemeljio nekoliko fondacija, među kojima i Vjersku fondaciju Tony Blair. Cilj fondacije je borba protiv vjerskog ekstremizma i širenje vjerskog dijaloga, a sada je najavljeno da se u tu svrhu utemeljuje i posebna filmska nagrada.

Nagrađivat će se kratki filmovi koji 'poboljšavaju razumijevanje među religijama i osobama različitih vjera', a u žiriju će biti jordanska kraljica Rania, te glumci Jet Li i Natalie Portman. Pobjednički film imat će premijeru na BAFTA-i, a još se ne zna točno ime ove filmsko-ekumenske nagrade. Novinari primjećuju da je ime Tony već rezervirano za američke kazališne nagrade, pa ćemo vidjeti kako će se nazvati 'Blairove filmske nagrade'.

Komentari

Nema komentara.