FILMSKI.NET :: Hot Spot http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/rss hrvatski filmski portal. vijesti, informacije o filmovima, kino i tv program, biografije glumaca, nagradne igre hr http://filmski.net/img/logo.gif FILMSKI.NET :: Hot Spot http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/rss 13. sretna Sloverotika http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14518/13-sretna-sloverotika 13. sretna Sloverotika ]]> S veseljem najavljujemo jedinstven i svjež događaj koji će vas povesti na nezaboravno putovanje u svijet erotike - nakon četiri godine najvrući i najhrabriji erotski događaj vraća se na Celjski sajam, ovaj put već 13. po redu. Sajam koji ste svi tako željno iščekivali, SLOVEROTIKA, održat će se 24. i 25. studenog. Očarat će vas mnogim jedinstvenim iskustvima i bogatim hrabrim sadržajem. Ovog puta sajam će biti potpuno preuređen! Okruženi nježnošću, vrućim scenama, praktičnim demonstracijama ali i edukativnim sadržajima uz pomoć kojih ćete naučiti sve što još ne znate, a niste se sjetili pitati.
Naravno, nećemo zaboraviti divlje scene na glavnoj pozornici, gdje ćemo ići do kraja. Baš je vruće! Očekujemo više od 11.000 posjetitelja, a na ovogodišnjoj Sloverotici najavljujemo niz noviteta: velika novost je poseban shopping sat - između 22:00 i 23:00 sati moći ćete se u miru posvetiti shoppingu jer tada neće biti akcije na glavnoj pozornici. Za poseban ugođaj tijekom shoppinga pobrinut će se DJ; demonstracije rada erotskih igračaka; puno edukativnih sadržaja poput tantričke masaže; odličan menadžerski par koji će se pobrinuti za dobro raspoloženje posjetitelja; udobni intimni separei sa stolovima i stolicama za dodatnu dobru atmosferu; VIP prostor za posjetitelje da upoznaju zvijezde večeri i druže se s njima uz koktele i grickalice; dodatni backstage stage s još vrućim događanjima. Što možete očekivati? Osigurat ćemo vruće scene u kojima ćete nedvojbeno uživati, a ujedno ćemo vas obogatiti novim znanjem, hrabrošću i inovativnim dodacima koji će obogatiti vaš intimni život. Izložbeni prostori bit će puni proizvoda i usluga koji će podići temperaturu u vašoj spavaćoj sobi.
  Naš erotski sajam omogućit će vam da otkrijete najnovije igračke, dodatke i seksualne tehnike koje će vašem seksualnom životu dati novi poticaj. Uz vrhunske nastupe na glavnoj pozornici i brojne dodatne atrakcije, naš sajam erotike poslužit će vam najhrabriji show ikad, koji će probuditi vaša osjetila i uzbuditi strast. Nakon posjeta sajmu kući ćete otići potpuno spremni za nove seksualne izazove.  

Upoznajte glavne zvijezde vrućeg eventa!
SWEET MARY
  S veseljem objavljujemo zaradu hrvatske umjetnice Sweet Mery, koja je ujedno i aktualna europska prvakinja u seksu. Pobjedom na Europskom prvenstvu u Švedskoj stekla je zvjezdani status koji se diže u nebo. Na Sloverotici će svojim nezaboravnim nastupom otopiti srca posjetitelja, što može samo prvakinja svoje kategorije. Njezino je ime odavno poznato u svijetu sadržaja za odrasle i uvijek privlači vjernu bazu obožavatelja. Za sebe to maksimalno koristi dok snima za svoj OnlyFans profil. Dečki joj uljepšavaju dan, a vibrator svakako pridonosi pikantnoj zabavi. A što će otkriti u Celju? Ona koja najbolje počinje - vrući seks uživo.  
MISTER RIDDLE
 Mister Riddle jedini je slovenski glumac, producent i majstor kreacije u svijetu sadržaja za odrasle. Ovog puta, posebno za Sloverotiku, po prvi će put stati na veliku pozornicu pred domaću publiku. Sprema nezaboravan nastup i poseban doživljaj! Njegova kreativna crta isprepletena je sa svijetom poznatih imena u industriji za odrasle, dok stvara senzualnu čaroliju sa zvijezdama igre. Svojom aktivnošću, započetom prije ljeto i pol, stvorio je opsežnu kolekciju vruće filmske umjetnosti. Mister Riddle bio je i sudionik Europskog prvenstva u seksu u Švedskoj, što je dodatno povećalo njegovu vidljivost. Nestrpljenje je sve veće, jer priprema nezaboravan nastup na Sloverotici, gdje će otkriti svoju novu prazninu! Njegova transformacija obećava nezaboravno iskustvo!  
OFELIJA DUST
 Sofisticirano inteligentna i iznimno atraktivna Mađarica spremna je otkriti svoju tajnu plaću u našoj erotskoj emisiji. Ovaj put nam dolazi otkriti svoju strastvenu i odlučnu prirodu. Njezine oči boje čokolade odvest će naše gledatelje u svijet užitka, strasti i seksualnog istraživanja. U ovoj zavodljivoj emisiji u potpunosti će se posvetiti svojim sporednim mislima, strasti, zavođenju i istraživanju vlastitog tijela pod budnim okom jednog i jedinog gospodina Riddlea.  
CARLOS  
Španjolski zavodnik iz EROSBOYSA uvijek je u centru pažnje, a posebno u društvu zgodnih dama. On je pravi ljubavnik i zavodnik, savršenog tijela koje zove na vruće dodire. Svojom osobnošću i riječima spretno zavodi djevojke, a njegovi nježni dodiri i vruće oči omekšaju svakoga tko mu priđe.
VINCE  
Vince se predstavlja kao džentlmen, ali snažan i strastven ljubavnik. Voli noćni život u velikim gradovima, zabave i uzbuđenja u ženskom društvu. Zapalit će plamen strasti koji će vas povesti na uzbudljivu vožnju na ringišpilu erotskih osjećaja.  
GIANY  
Giany je taj koji će sigurno zaluditi muški dio publike. Strast joj je drugo ime, očarat će nas svojim pokretima i senzualnim gestama na pozornici.  
OLY  
Oly će šarmirati svakoga. Privlačna je.
KATE
 Njezino izlaganje je razigrano i provokativno. Probudit će u vama one osjećaje za koje niste znali da ih imate.  
DORI Dori je djevojka koja svojim sočnim nastupom raspiruje maštu. Dotiče najskrivenije kutke vaših želja, a o njoj ćete sanjati dugo nakon predstave.  
MONA Mona, tajanstvena i zanosna djevojka koja će na pozornici otkriti svoju jedinstvenu čaroliju. Njegovo izvođenje bit će poput čarolije koja će vas obuzeti i odvesti u svijet strasti i skrivenih fantazija.  
CANDY ALEXA
 Candy Alexa je puna i skladna Ruskinja koja trenutno stvara u Mađarskoj. Njezin vrući put započeo je kada je u proljeće imala samo 18 godina. U svijetu erotike poznata je po zapaženim nastupima u hardcore filmovima, gdje pozornicu dijeli s najvećim porno zvijezdama, a tijekom svoje dugogodišnje karijere osvojila je brojne nagrade. Candy se ističe svojim upečatljivim izgledom - svijetlom kožom, zavodljivim pogledom, srdačnim osmijehom i nepokolebljivom osobnošću. Najaktivnija je na X platformi, gdje možete postati njezin vjerni pratitelj. Naravno, možete je pratiti i na Instagramu i Facebooku i uživati ​​u njezinim vrućim sadržajima.

HELENA VALENTINA 
Helena Valentine je Mađarica koja je u industriju ušla 2015. U svojoj karijeri istraživala je razne žanrove uključujući trojke, orgije, lezbijke, grupni seks, anal, međurasne i hardcore scene. Unatoč aktivnoj prisutnosti u svijetu odraslih, malo se zna o ovoj šarmantnoj mađarskoj plavuši. Na našem eventu nudimo vam ekskluzivan uvid u njezine prljave misli. 
LIV REVAMPED
  Na pozornici ćete se počastiti uzbudljivim nastupom Liv, koja dolazi ravno iz Los Angelesa isključivo radi vašeg užitka. Njezin latino izgled, crni bujni uvojci, preplanula koža i zavodljiva figura samo su neke od osobina kojima ćete se diviti. Iznimno slatka, vitka i sitna Liv jedva čeka vratiti se u Sloveniju nakon nekoliko godina. U njezinoj krvi spajaju se grčki, meksički, filipinski i indijski temperament, što joj daje posebnu strastvenu energiju. Može se pohvaliti brojnim vrućim nastupima u erotskim videima, filmovima za odrasle i online scenama gdje je pozornicu dijelila s brojnim prepoznatljivim imenima.  
KIRA QUEEN
 Prvi put nam dolazi nježna i puna ljubavi plavooka ruska Kira Queen. Za sebe tvrdi da njezina mašta nema granica, jer najviše uživa u nestašnim nestašlucima u društvu drugih djevojaka. Svoj filmski put započela je s 26 godina i od tada je snimila mnogo zločestih scena. Osim toga, strastvena je ljubiteljica psića i voli putovati. Njeni hobiji su snimanje selfija i surfanje internetom. Možda čak uspijete uhvatiti vrući selfie s njom.  
EROSBOYS  
Striperi - Erosboysi - službeno su ugledali svjetlo dana 8. ožujka 2012. Svojim umjetničkim kreacijama omogućuju vam da razmazite dame i djevojke i poklonite im trenutak koji je isključivo njihov, potpuno zaslužen u raznim prilikama. Također sudjeluju u mnogim zabavama organiziranim za razne događaje uključujući djevojačke večeri i proslave rođendana. Tijekom godina Erosboysi su neprestano usavršavali svoje umjetničke nastupe koji su spajanjem plemenskih koreografskih elemenata, modernih plesova i rumbe postajali sve zavodljiviji. Erosboys želi osigurati da dame i gospoda koje pozovete na događaj dožive nešto posve nesvakidašnje i neponovljivo.
 
Za više informacija i kupnju ulaznica posjetite našu web stranicu: www.sloverotika.si
Program događanja: www. sloverotika.si/program
 
 

  

 

  

]]>
Sun, 19 Nov 2023 02:12:56 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14518/13-sretna-sloverotika
Afion ovaj vikend promovira novi album u Zagrebu i Zaboku! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14500/afion-ovaj-vikend-promovira-novi-album-u-zagrebu-i-zaboku Afion ovaj vikend promovira novi album u Zagrebu i Zaboku! ]]> Novi Afionov album konačno će imati promociju kakvu zaslužuje. Koncert u Zagrebu održat će se u petak, 17. lipnja i za njega se ulaznice mogu kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustva Entrio, dok će se nastup u Zaboku dogoditi dan kasnije s ulaznicama dostupnim preko sustava Entrio.

Neizmjerno nam je drago što imamo priliku koncertno predstaviti Afionov posljednji album "Treći bilbil" u Zagrebu i Zaboku. Korona nama je svima pomrsila račune, ponajviše glazbenicima. Ali ne damo se, idemo dalje. Očekuju nas koncerti koje s nestrpljenjem očekujemo i mi i naša draga publika. Na njima ćemo naravno, svirati pjesme s novog albuma, ali neće nedostajati niti naših starih "hitova". Dođite na ljetne terasu Boogalooa i Krčme Polanović  da pjevamo, plešemo, i grlimo se glazbom, izjavila je Lidija Dokuzović ususret koncertima.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks...), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi "akustični zvuk s energijom rock'n'roll benda" (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova prva dva studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Članovi: Lidija Dokuzović - glas, Aleksandar Jovevski - kaval, Jesper Nordberg - kontrabas, Danijel Maoduš - gitare, Nenad Kovačić – udaraljke, glas.

Facebook: https://www.facebook.com/Afion-86273103431/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ldSa530m49E

Dokumentarni film Marka Dimića: Razarajući Afion, 2010., Produkcija HRT

https://vimeo.com/113585566

Koncert je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

]]>
Wed, 15 Jun 2022 02:52:32 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14500/afion-ovaj-vikend-promovira-novi-album-u-zagrebu-i-zaboku
Večer s Cohenom ovaj petak u Kerempuhu! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14491/vecer-s-cohenom-ovaj-petak-u-kerempuhu Večer s Cohenom ovaj petak u Kerempuhu! ]]> Maja Posavec, Ivan Kapec i bend ovaj petak (1.4.) vraćaju se nakon dvije i pol godine u Satiričko kazalište Kerempuh prirediti još jednu Večer s Cohenom za pamćenje. Poseban gost ovom prilikom bit će im glumac Dražen Šivak koji će interpretirati poeziju neprežaljenog pjesnika ljubavi i smrti, Leonarda Cohena. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta, kao i na službenoj web stranici Kerempuha. Ako ih ostane, ulaznice će na dan koncerta koštati 120 kuna.

SATNICA:
19:15 Vrata
19:45 Ulaz u dvoranu
20:00 Početak koncerta

“Vraćamo se u kazalište Kerempuh koncertom Večer s Cohenom prvog dana travnja. Kada smo tu nastupali u jesen 2019., bio je to jedan od naših prvih većih koncerata s tim programom i prvi s bendom. U međuvremenu su se mnoge stvari dogodile, neke koje smo tada tek naslućivali. Poezija Leonarda Cohena uvijek je dobar vodič za prihvaćanje raznih dijelova naše ljudskosti, od razarajućih do milostivih i ljubavnih. Ona nam može nježno skinuti veo i pokazati nam istinu koju slutimo. Zato smo odlučili govoriti i pjevati i dalje! Glumac Dražen Šivak govorit će poeziju Leonarda Cohena na hrvatskom, u prijevodu Damira Šodana. Naš bend: Jurica Štelma, Borko Rupena i Mario Bočić, te Ivan Kapec i ja odvest ćemo vas na glazbeno putovanje kroz Cohenovu pjesmaricu,” izjavila je Maja Posavec ususret koncertu.


Hallelujah - Maja Posavec & Ivan Kapec


Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom Famous Blue Raincoat Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, i ovaj put uz pomoć već spomenutog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema, to je već dokazano. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer je tu godinama nastupala u brojnim kazališnim komadima.

]]>
Mon, 28 Mar 2022 12:46:24 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14491/vecer-s-cohenom-ovaj-petak-u-kerempuhu
70 priča o albumima za 70. obljetnicu http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14419/70-prica-o-albumima-za-70-obljetnicu 70 priča o albumima za 70. obljetnicu ]]> Hrvatska diskografska udruga ove je godine po prvi put obilježila Nacionalni dan albuma, a nakon brojnih aktivnosti ove jeseni povodom 70 godina od prvog albumskog izdanja, za studeni je pripremila posebnu poslasticu koju će ljubitelji glazbe moći – prolistati. Cijenjeni glazbeni kritičari Zlatko Gall i Hrvoje Horvat napisali su 70 priča o albumima čiji je izlazak označio važnu prekretnicu u glazbenoj industriji na našim područjima. Spomenute priče HDU je okupio pod naslovom 70 priča o albumima povodom 70 godina od prvog izdanja koji će se i službeno predstaviti 26. studenog.


„Sedamdeset priča o 70 longplejki s domovnicom hrvatskih izdavača koje imamo uvezane u ovom izdanju, moram odmah naglasiti, nisu nikakav „the best of“ hrvatskih dugosvirajućih ploča u razdoblju od njihove pojave na ovamo; ovaj spomen na početak najreprezentativnijeg formata u diskografiji zamišljen je kao works in progress, svojevrsni „radovi u tijeku“. Njegovi autori, uvaženi rock-kritičari i glazbeni pisci Zlatko Gall i Hrvoje Horvat, pokušali su iz perspektive dugogodišnjih recenzenata hrvatske glazbe, i diskografije posebno, za prvu etapu ambiciozne i hvalevrijedne zadaće što ju je pred sebe stavila Hrvatska diskografska udruga kao krovna diskografska organizacija, predstaviti najširu moguću lepezu pop-rock idioma koji su se javljali na našoj sceni, kako kao originalni izraz autentičnog muzičkog jezika, tako i kao lingua franca planetarne pop kulture. Mnogi od ovdje odabranih LP-ja što su stekli najšire prepoznavanje, osvojili prestižna priznanja, rušili granice prodaje, u društvu su s onima koji nisu stigli dalje od kultnog statusa ili su se ukopali na granicama žanrovskih međaša, često tek kao putokaz sretnijima i uspješnijima. A mnogo više njih, stotine njih, čekaju da u budućim pričama budu predstavljeni ili, bolje rečeno, da ih ponovno preslušamo. (…)“.
- iz predgovora urednika knjige, Siniše Škarice.


Predstavljanje knjige održat će se 26. studenog u baru Kaptol Boutique Cineme u Zagrebu od 18 sati. Predstavljanje će održati autori, urednik, predsjednik HDU-a Želimir Babogredac i dopredsjednik HDU-a Branko Komljenović, a razgovoru će se pridružiti i gosti iznenađenja – izvođači čiji se albumi nalaze u knjizi.


Predstavljanje knjige prati i prigodna izložba koja će biti otvorena za sve posjetitelje do srijede, 28.11. Izložba će uključiti neka od najvažnijih diskografskih izdanja od kojih se neka nalaze i u samoj knjizi. Događaj je upotpunjen i glazbenom pozadinom uz reprezentativne hitove iz albuma u knjizi.


'Hrvatska diskografska udruga još jednom je pokazala kako diskografija s naših područja raste iz dana u dan i može stati uz bok nekim svjetskim primjerima glazbenog izdavaštva. Ponosni, predstavljamo knjigu u kojoj donosimo tek dio velikih glazbenih prekretnica na teritoriju današnje države, a priče o njima zabilježene su od strane glazbenih znalaca sa zavidnim iskustvom u poznavanju glazbe i glazbenoj kritici. Knjiga koju ćete primiti u ruke sadrži, simbolično, 70 albuma različitih žanrova koji će svakog ljubitelja dobre glazbe vratiti u neka sjećanja, zaintrigirati, podučiti, ili jednostavno podsjetiti na važnost nekih naših glazbeno-umjetničkih vrednota. Upravo u tome leži ideja aktivnosti HDU-a povodom Nacionalnog dana albuma, dana koji ćemo od ove godine marljivo obilježavati, a možemo reći – i zabilježavati, u nekim novim tiskanim izdanjima.' - predsjednik HDU-a, Želimir Babogredac.


Knjigu je moguće kupiti i nakon predstavljanja u redovnoj prodaji.

]]>
Fri, 23 Nov 2018 05:44:46 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14419/70-prica-o-albumima-za-70-obljetnicu
Veličanstveni Nick Cave novi headliner INmusic festivala #13! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14383/velicanstveni-nick-cave-novi-headliner-inmusic-festivala-13- Veličanstveni Nick Cave novi headliner INmusic festivala #13! ]]> Organizatori INmusic festivala na konferenciji za novinare održanoj 6. prosinca okupljenim medijima, uz objavu nastavka suradnje s OTP bankom Hrvatska kao partnerom koji omogućava beskontaktno plaćanje i na nadolazećem izdanju festivala, otkrili su i ime drugog glavnog izvođača nadolazećeg izdanja trinaestog izdanja INmusic festivala – veličanstvenog Nick Cavea & The Bad Seeds.

Uz podsjetnik na omiljen glazbeni poklon – INmusic blagdanski paket koji je već u prodaji, organizatori su se osvrnuli na jubilarnu petu godinu plodne suradnje s OTP bankom Hrvatska. Okupljenima se obratio Dražen Božić, ispred OTP banke: „Ponosni smo što je OTP banka već petu godinu za redom sponzor i partner INmusic festivala. Kako bi posjetitelji bezbrižno uživali u sjajnim glazbenim imenima i bogatom programu bez suvišnog čekanja u redovima i na idućem festivalu osigurat ćemo bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje Mastercard contactless karticama OTP banke, ali i svim ostalim beskontaktnim karticama, kao i festivalskim karticama. Također, od 2. siječnja 2018. godine omogućit ćemo uplatu festivalskih ulaznica u svim poslovnicama OTP banke, na više od 100 lokacija diljem Hrvatske. Oni koji povijest festivala imaju u malom prstu svoju ulaznicu moći će osvojiti u sad već tradicionalnom Facebook kvizu OTP banke „Upadni na INmusic“. Upravo je u tijeku natječaj „Upadni na INmusic“ u kojem najbrže i glazbeno najbolje potkovane nagrađujemo INmusic blagdanskim paketom. Stoga pozivam sve zainteresirane da nas redovito prate na fejsu.“

Nick Cave & The Bad Seeds gotovo nije potrebno ni predstavljati. Bez sumnje riječ je o jednom od najutjecajnijih i najinventivnijih rock sastava našeg doba koji već preko trideset godina u neumornom i ustrajnom tempu grade glazbeni opus čija umjetnička vrijednost odolijeva zubu vremena. Točno deset godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, također na INmusic festivalu 2008. godine, i na tragu iznimne turneje u povodu izdavanja posljednjeg studijskog albumaSkeleton Treeu sklopu koje su rasprodane arene diljem Europe, Nick Cave se vraća na Jarun u pratnji savršeno usklađenih Bad Seedsa – Warrena Ellisa, Thomasa Wydlera, Martyna Caseya i Jima Sclavunosa. Ova skupina individualno jakih i raznolikih glazbenika u zajedničkom radu i nastupima generira posve neočekivanu i izvanrednu energiju kojoj su tisuće ljubitelja vrhunske glazbe svjedočile na protekloj turneji. Nick Cave & The Bad Seeds su saSkeleton Treeuozbiljili posve nov zvuk, emociju i nezaboravan nastup uživo koji se na neobičan način evolucijski naslanja na suvremene klasike iz pera Nick Cavea & The Bad Seedsa – odTender Prey,Murder Ballads,Boatman's Call, Abattoir Blues / Lyre of Orpheus,Dig, Lazarus Digdo Push The Sky Away. Uvijek ekspresivan i iznimno predan u svojim nastupima, Nick Cave uz nov pristup pisanju i postepenom otklonu od prepoznatljive narativnosti, na recentnim nastupima gradi intenzivan i direktan odnos sa publikom koja gotovo ravnopravno sudjeluje u razmjeni stihova, tonova i emocija. U svibnju ove godine izdan je i limitiran deluxe box set Lovely Creatures koji kroz 45 odabranih i remasteriranih pjesama slavi 30 godina karijere ovog iznimnog umjetnika uz dodatak i tridesetak osobno odabranih live snimaka nastupa, među kojima je i izvedba možda najomiljenije Caveove pjesme “Into My Arms” upravo sa INmusic festivala iz 2008. godine. Nema sumnje, povratak Nick Cavea & The Bad Seedsa pred hrvatsku publiku nakon čitavog desetljeća biti će još jedan antologijski susret.

Nick Cave & The Bad Seeds kao drugi objavljeni headlineri INmusic festivala #13 pridružuju se već impozantnom line-upu trinaestog izdanja INmusic festivala na kojemu će nastupiti i Queens Of The Stone Age, David Byrne, Skunk Anansie, Frank Carter & The Rattlesnakes, uz mnoga druga imena koja će tek biti objavljena. Institucija rock novinarstva, britanski New Musical Express, već je prepoznao program INmusica #13 kao jedan od najjačih festivalskih programa u Europi uz isticanje iznimno povoljne cijene ulaznica. INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su isključivo putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije), a u prodaji putem službenog webshopa i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) je i ograničeni broj INmusic blagdanskih paketa po cijeni od 449 kuna (+troškovi obrade), a u kojemu se uz najpovoljniju trodnevnu festivalsku ulaznicu nalaze i poklon vaučer OTP banke s pologom od 100 kuna te posebno dizajnirana festivalska majica.

]]>
Fri, 15 Dec 2017 04:11:13 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14383/velicanstveni-nick-cave-novi-headliner-inmusic-festivala-13-
Legendarni David Byrne dolazi na INmusic festival #13! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14382/legendarni-david-byrne-dolazi-na-inmusic-festival-13- Legendarni David Byrne dolazi na INmusic festival #13! ]]> David Byrne, kreativna snaga Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Golden Globea, član Rock And Roll Hall Of Fame, a posljednjih desetljeća i iznimno uspješan i hvaljen samostalni glazbenik, fotograf, režiser i autor, na glavnu pozornicu INmusic festivala donosi najnoviji glazbeno-scenski nastup. David Byrne istaknuo se kao autor i suradnik u gotovo svim umjetničkim formama zbog čega ga zasluženo prati glas jednog od najheterogeničnijih, najhrabrijih i svakako najznačajnijih glazbenika našeg doba. Samo u proteklih nekoliko godina David Byrne nalazio se u fokusu umjetničke javnosti zbog cijelog niza uspješnih i raznolikih autorskih radova - od mjuzikla i kazališnih ostvarenja poput Joan of Arc: Into the Fire (2017) i Here Lies Love (2013) u kojima je tematizirao živote Ivane Orleanske i Imelde Marcos, sveobuhvatnih performativnih umjetničkih djela poput The Institute Presents: NEUROSOCIETY (2016) i suradničkih albuma među kojima se ističe zadnji snimljen u kolaboraciji sa St. Vincent Love This Giant (2012) pa do suvremenih publicističkih klasika poput How Music Works (2012) u kojemu Byrne izlaže jedinstvenu perspektivu povijesti, iskustva i društvenih aspekata glazbe kao posla i umjetnosti.

Byrneovo stvaralaštvo s Talking Headsima ne treba puno predstavljanja – osim što je jedan od pionira new wave glazbe, s Talking Headsima Byrne je razbio tradicionalne žanrovske okove i nemjerljivo utjecao na nebrojene autore od 1980-ih naovamo. Nakon razlaza Talking Headsa, Byrne je neumorno nastavio stvarati i u narednim desetljećima pokrenuo vlastitu izdavačku kuću koja je posebnu pažnju poklanjala glazbi svijeta, izdao deset solo albuma od kojih dva u suradnji s Brianom Enom, napisao devet knjiga beletristike i publicistike te režirao, pisao glazbu i sudjelovao u nastanku niza koncertnih filmova ali i cjelovečernjih uradaka. Byrne je ostvario neočekivano – egzistencijalne teme suvremenog čovjeka artikulirati kroz zabavnu, plesnu formu, što je jedna od najvećih kvaliteta rock glazbe kao umjetničke forme. Moglo bi se reći da je zahvaljujući David Byrneu apolonijsko i dionizijsko nakon tisuća godina objedinjeno u umjetničkom djelu Talking Headsa. Takav izričaj posebno se manifestirao na nastupima uživo, što se može vidjeti u bezvremenom Stop Making Sense koncertnom filmu koji je scenski postavio David Byrne. Posebnu pozornost scenskom nastupu David Byrne, inspiriran japanskim kabuki kazalištem, zadržao je i u svojoj solo karijeri, stoga nas na INmusicu #13, uz vrhunsku glazbu, čeka i fenomenalna scenska postava. David Byrne je utjelovljenje kreativne snage i umjetničke relevantnosti suvremene autorske glazbe te nezamjenjiva rock ikona čiji nastupi uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

David Byrne se na INmusic festivalu #13 pridružuje velikim Queens Of The Stone Age i Skunk Anansie na dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 349 kuna kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna. U prodaji je i ograničen broj vrlo traženih INmusic blagdanskih paketa po cijeni od 399 kn (+ troškovi dostave) putem službenog festivalskog webshopa i u Dirty Old Shopu. I ove godine, uz poklon OTP banke, blagdanski paket INmusic festivala sadrži najpovoljniji i nezaobilazni festivalski starter-pack za svakog pravog ljubitelja dobre glazbe – trodnevnu ulaznicu za trinaesto izdanje omiljenog festivala, vaučer OTP banke u iznosu od 100 kuna za izradu ili nadopunu MC contactless prepaid kartice OTP banke i jedinstveno dizajniranu festivalsku majicu. Više informacija o ulaznicama i blagdanskim paketima dostupno je na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.

]]>
Wed, 22 Nov 2017 03:56:04 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14382/legendarni-david-byrne-dolazi-na-inmusic-festival-13-
Provedite Noć vještica uz Frankensteina! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14277/provedite-noc-vjestica-uz-frankensteina Provedite Noć vještica uz Frankensteina! ]]> U Noći vještica, s londonskih kazališnih dasaka u kino Europa nam stiže najpoznatije svjetsko književno, filmsko i kazališno čudovište! Superuspješna produkcija londonskog Nacionalnog teatra – 'Frankenstein' u režiji kultnog britanskog filmaša Dannyja Boylea na zagrebačka kinoplatna stiže 31. listopada i 1. studenoga u 20 sati.

Djetinjasta u svojoj nevinosti, ali groteskna po formi, Frankensteinova zbunjujuća kreacija puštena je u svijet. Susrećući se s okrutnošću na svakom koraku, naše Biće bez prijatelja, sve više očajno i osvetoljubivo, odlučuje pronaći svog tvorca i s njim sklopiti stravičan sporazum. Važne dvojbe oko pitanja znanstvene odgovornosti, očinskog zanemarivanja, kognitivnog razvoja i prirode dobra i zla utjelovljene su u ovoj napetoj i duboko uznemirujućoj klasičnoj gotičkoj priči.


'Frankenstein' Dannyja Boylea, trailer.

Benedict Cumberbatch (BBC-jev 'Sherlock', '12 godina ropstva', 'Star Trek: Into Darkness', 'Okajanje') pojavljuje se u naslovnoj ulozi ekscentričnog znanstvenika Victora Frankensteina, dok njegovu zastrašujuću kreaciju tumači Jonny Lee Miller ('Trainspotting', CBS-ov 'Elementary'). Cumberbatch i Miller nagrađeni su za uloge u ovoj predstavi najznačajnijom britanskom kazališnom nagradom Olivier. Autor dramskog predloška prema romanu Mary Shelly je Nick Dear, a režiju potpisuje oskarovac Danny Boyle, poznat po filmovima 'Milijunaš iz predgrađa', 'Žal' i 'Trainspotting'. Originalnu glazbu Frankensteina potpisuje britanski elektronički duo Underworld koji s Boyleom surađuje već dvadeset godina, a među recentnim zajedničkim pothvatima bila je ceremonija otvorenja Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Boyleov 'Frankenstein' jedna je od najrasprodanijih predstava Londonskog nacionalnog teatra, a u sklopu programa NT Live dosad ju je pogledalo pola milijuna gledatelja diljem svijeta. Ponosni je vlasnik čak pet (od ukupno pet) zvjezdica magazina The Time te po četiri zvjezdice Guardiana i Time Outa koji ga je nazvao 'čudovišnim hitom'.

Projekcija kazališne predstave 'Frankenstein', odnosno sadržaja iz programa National Theatre Live velika je novost u ponudi kina Europa. Time se kino Europa priključuje trendu prisutnom u komercijalnim i nezavisnim kinima diljem svijeta, koja osim standardnog filmskog programa u svoje ponude uključuju i tzv. drugačije sadržaje, prijenose uživo iz najznačajnijih svjetskih opernih i kazališnih kuća.

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna, za đake, studente i umirovljenike 50, a mogu se kupiti na blagajni kina Europa.

]]>
Sun, 26 Oct 2014 03:31:55 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14277/provedite-noc-vjestica-uz-frankensteina
'Prava stvar' za rođendan Male scene! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14273/prava-stvar-za-rodjendan-male-scene 'Prava stvar' za rođendan Male scene! ]]> Mala scena, najuspješnije hrvatsko neovisno kazalište, ove sezone obilježava 25 godina postojanja. Svoja je vrata na adresi Medveščak 2 otvorilo u prosincu 1989. godine premijerom kultne drame Toma Stopparda, 'Prava stvar', a novom produkcijom istog naslova proslavit će i četvrt stoljeća postojanja.

No, po uzoru na velike svjetske pozornice, ovogodišnju produkciju 'Prave stvari', publika će moći pogledati isključivo u ograničenom broju termina, njih – 30, i to svakodnevno od 6. studenoga do 5. prosinca 2014.

Ovakav za domaće prilike posve neuobičajen repertoarni potez zahtjeva i iznimno spreman i posvećen ansambl, koji će se moći nositi s izazovima svakodnevnih izvedbi. Redatelj predstave, te ujedno umjetnički ravnatelj Male scene, Ivica Šimić, uvjeren je da ga je pronašao, pa će u predstavi zaigrati - Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić.

'Prava stvar bila je izraz naših razmišljanja o umjetnosti, kazalištu, ali i o odnosima koji vladaju među kazališnim umjetnicima, a koji su imanentni svakoj kazališnoj sredini u svakom vremenu. Upravo smo ovim tekstom željeli započeti život Male scene u širem, europskom okruženju. Sada, nakon 25 godina, i nakon što smo pozicionirali Malu scenu kao prepoznatljivo europsko kazalište, želimo se ponovno prisjetiti početaka i podsjetiti našu publiku na najvećega suvremenog dramskog autora i njegovo univerzalno djelo o braku i pisanju, emocionalnoj vrijednosti i intelektualnom integritetu, o visokoj umjetnosti i popularnoj kulturi ', kaže o cijelom projektu ravnateljica Male scene, Vitomira Lončar.

‘Prava stvar’ propituje odnose u kazališnom svijetu, ali i one muško-ženske,  etičnost u ljubavi poslu, te granice mašte i stvarnosti. U središtu joj je radnje oženjeni pisac koji se zaljubljuje u glavnu glumicu nove produkcije vlastitog dramskog teksta, a koji se bavi – brakom na rubu kolapsa.

Drama je praizvedena londonskom kazalištu Strand,16. studenog 1982. u režiji Petera Wooda s Rogerom Reesom i Felicity Kendal u glavnim ulogama. Sedam godina kasnije i pet godina nakon premijere na Broadwayu (s Jeremyjem Ironsom i Glenn Close) održana je i hrvatska premijera u Maloj sceni i to 8. prosinca 1989. u režiji Ivice Šimića, scenografiji Dinke Jeričević te s Brankom Supekom i Vitomirom Lončar u glavnim ulogama.

Ulaznice za ekskluzivan broj izvedbi nove produkcije 'Prave stvari' u prodaji su već danas u Kazalištu Mala scena, a usprkos velikom interesu za njih, broj izvedbi neće se mijenjati. No, zato je za izvedbe utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica osiguran i 'baby sitting’ za djecu od tri godine naviše, i to u partnerstvu s Educarenom u Kaptol centru.

]]>
Sat, 20 Sep 2014 10:19:30 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14273/prava-stvar-za-rodjendan-male-scene
Nove akcije za pomoć poplavljenim područjima http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14255/nove-akcije-za-pomoc-poplavljenim-podrucjima Nove akcije za pomoć poplavljenim područjima ]]> U ponedjeljak, 26. svibnja u 20 sati u kinu Tuškanac u Zagrebu održat će se humanitarna projekcija kratkometražnog igranog filma 'Priča o Mari iz Velog Varoša' Igora Šeregija te dugometražnog filma 'Velika ljepota' Paola Sorrentina, u organizaciji Akademije dramske umjetnosti i Hrvatskog filmskog saveza. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je stanovnicima Gunje.

Dio je to humanitarne inicijative HELP Gunja koju su prije nekoliko dana pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti koji dolaze upravo iz poplavljenih područja u Gunji i okolici. Cijena ulaznice za ovu priliku iznosi 15 kuna, a sav prikupljeni iznos uplatit će se na žiro-račun Općine Gunja.

Isti dan studenti 5. godine glume s ADU u suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u 20 sati u Sceni Vidra izvode svoju uspješnu diplomsku predstavu, Molièreova 'Tartuffea' u režiji Krešimira Dolenčića. Prilog od ulaznica po cijeni od 20 kuna također je namijenjen pomoći poplavljenim područjima.

Ako niste u Zagrebu i ne možete prisustvovati ovim događanjima, iz inicijative HELP Gunja pozivaju da svoje donacije uplatite izravno na posebni žiro-račun Općine Gunja: HR0924850031500005992.

Podsjećamo da je aktivan i telefonski broj 060 90 11 putem kojeg možete donirati 6,25 kn (PDV uključen) za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

]]>
Fri, 23 May 2014 17:47:09 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14255/nove-akcije-za-pomoc-poplavljenim-podrucjima
Pomozite žrtvama poplave! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14254/pomozite-zrtvama-poplave Pomozite žrtvama poplave! ]]> Studenti, profesori i zaposlenici Akademije dramske umjetnosti danas, sutra i prekosutra, u ponedjeljak 19. svibnja, utorak 20. svibnja i srijedu, 21. svibnja, najavljuju akciju hitnog prikupljanja potrebnih stvari za područja pogođena poplavama, te pozivaju sve studente Sveučilišta u Zagrebu, građanke i građane, da se odazovu inicijativi. Prikupljanje je organizirano na Akademiji, na adresi Trg maršala Tita 5, od 10 do 20 sati.


Help Gunja - Stjepan Perić i Jelena Jovanova.

Izrazito su potrebne sljedeće stvari: voda, higijenske potrepštine, konzervirana hrana i odjeća. Građani se svakako pozivaju da, ukoliko mogu, svoj doprinos uplate donacijom na poseban žiro račun Općine Gunja: HR0924850031500005992. Donacije se mogu također uputiti pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.


Help Gunja - Robert Knjaz.

Na Akademiji dramske umjetnosti trenutno studira 6 studenata koji dolaze upravo iz poplavljenih područja, a članovi Studija kreativnih ideja iz Gunje, koji su studenti režije, produkcije i montaže na ADU, napravili su i kratke video isječke kojim pozivaju na solidarnost i pomoć stanovništvu stradalom od poplava.


Help Gunja - Vera Zima.

Uz akciju hitnog prikupljanje potrebnih sredstava, u petak, 23. ožujka u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 u 20.00 sati održat će se i humanitarna predstava 'Rekonstrukcija', ispita iz scenskog pokreta 2. godine studija Glume pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića.

]]>
Mon, 19 May 2014 10:07:22 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14254/pomozite-zrtvama-poplave
Gangster ih (ni)je spojio http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14233/gangster-ih-nije-spojio Gangster ih (ni)je spojio ]]> Pogledajte najave filma 'Gangster te voli' i upoznajte ljude koje je spojila potraga za ljubavlju. Hoće li između Maje i Marina na kraju zaiskriti i kako su se upoznali Ante i Danica - provjerite u dokumentarnoj komediji 'Gangster te voli' Nebojše Slijepčevića koja 6. veljače stiže u kina diljem Hrvatske.
 

Marin

Marin je Gangsterov klijent i jedan od potencijalnih imotskih kandidata za lijepu Bugarku Maju. Marin je tvrd orah i veoma je izbirljiv kad je riječ o ljubavi pa nije čudo što Gangster kaže da, kad njega riješi, konačno može u mirovinu.


Maja

Maja je lijepa Bugarka koja je, slijedeće svoje srce, došla u Hrvatsku prije nekoliko godina. Nakon braka koji je završio razvodom ostala je samohrana majka. Maja uz pomoć Gangstera traži novu ljubav među momcima iz Dalmatinske zagore. Hoće li u Marinu i ostalim Gangsterovim momcima prepoznati ljubav svog života?


Ante i Danica
 
Ante i Danica simpatičan su ljubavni par u najboljim godinama, a njihova je veza jedno od najnovijih Gangsterovih postignuća. Upoznali su se prije tri godine i otad su nerazdvojni. Inače, Danica je poznata i po tome što vrlo uspješno hip-hopa.

]]>
Sat, 25 Jan 2014 19:51:12 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14233/gangster-ih-nije-spojio
Otvoreno 4DX kino u Zagrebu! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14223/otvoreno-4dx-kino-u-zagrebu Otvoreno 4DX kino u Zagrebu! ]]> Na presici održanoj 12. prosinca otvorena je prva 4DX kinodvorana u regiji - 4DX Samsung kinodvorana multipleksa CineStar Arena Zagreb! Okupljeni predstavnici medija i gosti imali su prilike od govornika saznati sve o 4DX kinodvorani u kojoj će se prikazivati cjelovečernji filmovi u potpuno novom 4D formatu te se uvjeriti u njezine jedinstvene tehničke mogućnosti, a praćenjem trailera s posebno prilagođenim 4DX efektima mogli su doživjeti i apsolutno kino iskustvo.

4DX uključuje golemo filmsko platno, visokokvalitetne zvučne sustave te posebne 4D efekte na svakom od 116 sjedala. Posjetitelji 4DX kinodvorane će prilikom gledanja filma imati osjećaj kao da se nalaze u filmskom okruženju, i to zahvaljujući pomičnim sjedalima, mirisu, vjetru, vodi, magli, mjehurićima i posebnim svjetlosnim efektima koji će svakom gledatelju pružiti 4DX filmski doživljaj koji zaokuplja svih pet osjetila!


Trailer za 4DX kino.

Prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove, CJ 4DPLEX, i vodeći hrvatski kinoprikazivač Blitz-CineStar sklopili su u srpnju ove godine ugovor kojim se sveobuhvatno 4DX iskustvo gledanja filmova dovodi u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji bivše Jugoslavije. Ova suradnja rezultat je sve veće dostupnosti premijernih filmova najvećih holivudskih studija u 4D kinima, kao i uspješnog poslovnog modela koji 4DX pruža kinoprikazivačima, a Blitz-CineStar pridružit će se brojci od 56 4D kina diljem svijeta. 4DX pokrenut je 2009. od strane CJ CGV-a, najvećeg kinoprikazivačkog lanca u Aziji.
 
Čast da uđu u povijest hrvatske kinematografije kao prvi cjelovečernji  filmovi prikazivani u 4DX formatu pripala je najnovijem remek djelu Petera Jaksona 'Hobit: Smaugova pustoš' te animiranoj bajci 'Snježno kraljevstvo'. A među filmovima koje ćemo moći pratiti u novom 4D formatu naći će se uskoro i najveći nadolazeći hitovi među kojima ističemo: 'Ronin 47', 'Legenda o Herkulu', 'Need for Speed', 'Različita', 'Lego 3D'. Na presici je spomenuto da bi se mogli prikazivati i filmovi koji se već bili u kinodistribuciji kao što su - 'Avatar' i 'Gravitacija'.

]]>
Fri, 13 Dec 2013 16:33:20 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14223/otvoreno-4dx-kino-u-zagrebu
Amanda Bynes prolupala do kraja http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14082/amanda-bynes-prolupala-do-kraja Amanda Bynes prolupala do kraja ]]> Glumica Amanda Bynes ('Ona je najbolja') je krajem tjedna privedena - zbog posjedovanja marihuane i pokušaja uništavanja dokaza! Policija ju je posjetila jer je prijavljeno da je pušila marihuanu u hodniku svoje zgrade i razgovarala sama sa sobom.

Kada su policajci pokucali, Amanda je otvorila vrata, pa su svi mogli vidjeti da Amanda u domu ima bong za pušenje 'trave'. Onda je Amanda napravila ono što joj se učinilo najlogičnijim -  bacila je bong kroz prozor svog stana koji se nalazi na 36. katu! Policija ju je svejedno privela, a glumica je na sudu izjavila da je samo bacila vazu kroz prozor (?!).

Amandu su uputili na psihijatrijsko vještačenje, a sada se oglasila na Twitteru i optužila policajca da ju je seksualno zlostavljao i lažno prijavio. Čini se da Bynes ide stopama zloglasne Lindsay Lohan - već je bila na sudu zbog pijane vožnje i bježanja s mjesta nesreće, a stalna je gošća tabloida zbog svog bizarnog ponašanja na društvenim mrežama.

]]>
Sun, 26 May 2013 18:59:33 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14082/amanda-bynes-prolupala-do-kraja
Mila Kunis u porniću http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14081/mila-kunis-u-pornicu Mila Kunis u porniću ]]> U novoj anketi koju su proveli XCritic.com i Vivid Entertainment utvrđeno je na koje holivudske glumice se najviše pale ljubitelji pornića. Na pitanje koju zvijezdu bi najradije vidjeli u porniću čak 38% ispitanika odabralo je Milu Kunis koja se baš i ne skida u filmovima, ali valjda je baš u tome i draž,

Na drugom mjestu je Jennifer Lawrence koju bi u pornićima gledalo 23% ispitanika, treća je Sofia Vergara (15%), a četvrta je Angelina Jolie (13%) koja je nedavno imala mastektomiju, ali je anketa rađena prije nego što se to saznalo i moglo imati eventualni utjecaj na preferencije ljubitelja nerealističnog seksa i žena iz fantazije.

]]>
Sat, 25 May 2013 01:01:12 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14081/mila-kunis-u-pornicu
Tko će se seksati u 'Nimfomanki'? http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14074/tko-ce-se-seksati-u-nimfomanki Tko će se seksati u 'Nimfomanki'? ]]> Izgleda da se Shia LaBeouf ipak šalio - u filmu 'Nymphomaniac' neće se seksati ni on ni ostali slavni glumci, već samo njihovi dubleri! Producentica Louise Vesth, koja stoji iza erotske drame 'Nymphomaniac' Larsa Von Triera, potvrdila je da će gledatelji moći vidjeti scene stvarnog seksa.


Ovako je izgledao seks glumaca tj. njihovih dvojnika u Von Trierovom 'Antikristu'.

No, to će se izvesti tako da će se iznad pojasa vidjeti popularne glumce, a u scenama ispod pojasa moći će se vidjeti što dubleri rade sa svojim genitalijama. Uz pomoć digitalne obrade gledatelji će steći dojam da se ševe holivudske i europske zvijezde kojih u ovom filmu ima napretek: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Connie Nielsen, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Jean-Marc Barr i Udo Kier.

Danska premijera prvog dijela filma bit će za Božić ove godine, a oni koji su vidjeli prve scene iz filma kažu da 'Nymphomaniac' obiluje eksperimentalnim tehnikama snimanja i simbolima, te se bavi i važnim temama poput Boga, religije i filozofije. Naravno, široj publici bit će važno samo da vidi seks u što eksplicitnijim scenama...

]]>
Tue, 21 May 2013 19:44:01 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14074/tko-ce-se-seksati-u-nimfomanki
Pucnjava u Cannesu! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14069/pucnjava-u-cannesu Pucnjava u Cannesu! ]]> Festival u Cannesu može biti opasan po život! U petak se na pozornici u blizini plaže odvijao TV show uživo u kojem su voditelji razgovarali sa slavnim glumcima - Christophom Waltzom i Danielom Auteuilom koji su ove godine i članovi glavnog žirija.


Incident na snimanju TV showa.

Odjednom, pojavio se nepoznati muškarac i začula su se dva pucnja. Muškarac je navodno počeo vikati da ima granatu, publika je počela bježati, a zaštitari su sklonili Waltza i Auteuila /naslovna/.

Policija je razoružala napadača, a kasnije se ispostavilo da je pucao iz pištolja sa ćorcima, te je imao lažnu granatu i nož. Zasad se pretpostavlja da je riječ o poremećenoj osobi koja je htjela privući pažnju. Show je kasnije nastavljen, baš kao i glamurozni festival u Cannesu...

]]>
Sat, 18 May 2013 17:36:49 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14069/pucnjava-u-cannesu
Studirajte porniće http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14049/studirajte-pornice Studirajte porniće ]]> Ugledna britanska izdavačka kuća Routledge najavila je izdavanja akademskog časopisa posvećenog - pornografiji! Časopis će se zvati 'Porn Studies' i najavljuje se kao međunarodni časopis koji će 'kritički istraživati pornografske proizvode i usluge', a tu tematiku proučavat će iz 'kulturne, ekonomske, povijesne, zakonske i društvene perspektive', s naglaskom na rodnim, klasnim i dobnim razlikama.

Zanimljivo je da časopis uređuju dvije žene, Feona Attwood i Clarissa Smith, a najavljeno je da će prvi broj časopisa izići u proljeće 2014. Ako želite objavljivati u ovom časopisu, morate dobiti pozitivnu ocjenu 2 stručna recenzenta, a još ne znamo hoće li ministar Jovanović objavljivanje tekstova u 'Porn Studies' uvrstiti u kriterije za napredovanje u viša znanstvena zvanja.

]]>
Mon, 6 May 2013 16:30:06 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14049/studirajte-pornice
Udala se Keira Knightley! http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14047/udala-se-keira-knightley Udala se Keira Knightley! ]]> Glumica Keira Knightley (28) udala se ove subote za rokera Jamesa Rightona (29), i to na skromnom vjenčanju u francuskom mjestu Mazanu. Ateisticu Keiru vjenčala je gradonačelnica Mazana u gradskoj vijećnici, a na ceremoniji su bili prisutni Keirina mama Sharman Macdonald i kolege iz Rightonovog benda The Klaxons.

Keira je navodno pustila suzu radosnicu, a nakon sretnog događaja par se u starom Renaultu Clio odvezao na obližnje imanje glumičine majke na kojem je održano veliko slavlje. Na zabavi su očito svirali Klaxonsi, a među uzvanicima su bili glumica Sienna Miller i slavni Karl Lagerfeld koji je dizajnirao Chanelovu haljinu koju je Keira nosila na vjenčanju /naslovna/. Mladom paru želimo sretan brak s puno zdrave djece, a nadamo se i da je prva bračna noć protekla u najboljem redu.

]]>
Sun, 5 May 2013 10:50:17 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/14047/udala-se-keira-knightley
Vijesti iz nesvijesti http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/13997/vijesti-iz-nesvijesti Vijesti iz nesvijesti ]]> I ove godine se prvog travnja objavljuju razne šaljive i izmišljene vijesti, pa smo skupili one najbolje iz svijeta filma, a zanimljivo je da su se prvo pojavile na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter:

George Takei u 'Star Wars ep. VII'
Zvijezda 'Star Treka' u najnovijim 'Star Warsima'? Nismo znali da se ti serijali smiju miješati. I nije li George Takei malo prestar? Ah, s obzirom da je ta vijest potekla s glumčevog Facebooka i pošto je datum objave 1. travanj, onda je lako zaključiti da je riječ o šali, bez obzira na sliku Takeija /naslovna/ u ulozi Jedija koji se zove 'Ceti Maru'.

Trailer za 'Pineapple Express 2'

Ovaj trailer objavio je studio Sony Pictures na YouTubeu, Facebooku i drugdje, ali ni sami autori ne skrivaju da je riječ o niskobudžetnoj šali. No, James Franco, Seth Rogen i Danny McBride nisu tu samo da glume napušene tipove i promoviraju lažni nastavak nego na kraju trailera reklamiraju i jedan pravi film u kojem svi oni glume - 'This is the End'!

Lady Gaga kao mutantica
Kada je Bryan Singer na svom Twitteru objavio da će Lady Gaga igrati ulogu mutantice Dazzler u njegovom predstojećem filmu 'X-Men: Days of Future Past', mnogi nisu bili iznenađeni. Ta pjevačica se za takvu ulogu ni ne treba previše transformirati, ona i inače izgleda kao biće s drugog svijeta! Ipak, i ovo je bila još jedna prigodna šala, a  umjesto Gage u filmu ćete gledati glumice kao što su Jennifer Lawrence, Ellen Page, Halle Berry i Anne Paquin.

Izvor: Cinema Blend

]]>
Tue, 2 Apr 2013 14:18:45 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/13997/vijesti-iz-nesvijesti
Kina ima sve više kina http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/13985/kina-ima-sve-vise-kina Kina ima sve više kina ]]> Amerikanci su objavili statističke podatke koji pokazuju da je Kina postala drugo najveće tržište za kinofilmove te je 2012. ostvaren promet od 2.7 milijardi dolara. SAD je još uvijek u velikom vodstvu te je prošle godine u američkim kinima zarađeno gotovo 11 milijardi dolara.

Procjene govore da bi utržak u kineskim kinoblagajnama mogao nadmašiti onaj američki u roku od sedam godina jer se sve više povećava broj gledatelja pa se u Kini gradi čak 10 kina na dan.

Hollywood se počeo prilagođavati tom trendu pa pristaje i na cenzuru svojih filmova u Kini a zanimljivo je da se mijenja i sadržaj nekih filmova. Nova verzija akcijskog filma 'Red Dawn' trebala se baviti kineskom invazijom na SAD, no producenti su ipak odustali od te ideje pa su napadači odjednom postali Sjevernokorejci, a sve samo zato da se ne uvrijede kineski gledatelji...

]]>
Mon, 25 Mar 2013 14:47:44 +0100 http://filmski.net/vijesti/filmski/hot-spot/13985/kina-ima-sve-vise-kina