Svanula crvena zora - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svanula crvena zora

Svanula crvena zora

Ako Ameriku okupiraju Sjevernokorejci, spasiti ju mogu samo - mladi partizani Chris Hemsworth i Josh Hutcherson!

s.p. 15.08.2012 0 komentara

Svanula crvena zora

Konačno je otkriveno tko može osvojiti SAD - to nisu ni Rusi ni Kinezi nego Sjevernokorejci! Naime, upravo su oni glavni neprijatelji Amerikanaca u novoj verziji 'Crvene zore' ('Red Dawn') koja uskoro kreće u pohod po kinima.


'Crvena zora' iz 2012., trailer.

U originalnom filmu iz 1984. Ameriku napadaju i osvajaju Sovjeti zajedno sa svojim saveznicima, a suprotstavljaju im se mladi gerilci predvođeni Patrickom Swayzeom. Legende kažu da su redatelja Johna Milliusa inspirirali ni manje ni više nego - jugoslavenski partizanski filmovi koji su svoju inspiraciju vukli iz američkih vesterna.

Nakon završetka Hladnog rata činilo se da se takvi filmovi više neće snimati, ali je prije nekoliko godina oživljena ideja o novoj verziji koja je trebala imati premijeru krajem 2010. No, studio MGM se našao pred bankrotom, a šefovi su odlučili odgoditi premijeru i u međuvremenu obaviti neke izmjene.


'Crvena zora' iz 1984., trailer.

Film je isprva snimljen s Kinezima u ulogama glavnih negativaca i okupatora, no čelnici studija su shvatili da je Kina veliko tržište za američke filmove pa su Kinezi u filmu zamijenjeni Sjevernokorejcima.

Sada je izišao trailer u kojem možemo vidjeti kako izgleda okupacija i tko su mladi partizani koji kreću u novi rat za nezavisnost. Glavne zvijezde filma su Chris Hemsworth i Josh Hutcherson koji u vrijeme snimanja još nisu bili velike zvijezde, a u filmu se pojavljuju još i Jeffrey Dean Morgan, Josh Peck, Adrianne Palicki, Isabel Lucas i Will Yun Lee. Redatelj nove 'Crvene zore' je Dan Bradley, a u američkim kinima film će se pojaviti krajem studenog.

Komentari

Nema komentara.