Tabor se utaborio - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Tabor se utaborio

Tabor se utaborio

Tabor se vraća kući, 'Halimin put' skuplja nagrade, a HAVC priprema novu smotru hrvatskog filma.

s.p. 08.05.2013 0 komentara

Tabor se utaborio

Nakon nekoliko godina, međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor film festival ponovo se održava u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, i to od 13. do 16. lipnja 2013. Ponovno se otvaraju vrata Kina Rustica i Kina Tabor Varoš, gdje će se prikazivati najbolje u kratkom metru, i to u svim žanrovskim izričajima. Uz međunarodnu i domaću konkurenciju, Tabor Film Festival predstavlja i četiri gostujuće kinematografije – uz predstavljanje filmova iz Škotske, Turske i Cipra, ovogodišnja zemlja partner TFF-a je Italija. Osim filmskog programa posjetitelji će moći pratiti predavanja i radionice, a nakon filmskih projekcija svake večeri 'na bregu' slijedi glazbeni program.

Prijave za 18. filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival, međunarodnu manifestaciju posvećenu srednjoškolskom filmu koja će se u rujnu održati u Karlovcu traju još manje od mjesec dana. Podsjećamo da svoje radove možete prijaviti do 01. lipnja i to putem Interneta, pristupom na službene stranice Revije i Festivala – frff.hfs.hr.

Na 8. South East European Filmskom festivalu koji se održavao od 2. do 6. svibnja u Los Angelesu, film 'Halimin put' je osvojio Nagradu publike s ocjenom 4.9, najvišom u dosadašnjoj povijesti festivala. U programu koji je prikazivao projekte iz zemalja jugoistočne Europe je sudjelovalo ukupno 40-ak dugometražnih i kratkometražnih filmova iz 20 zemalja. Time se broj nagrada filmu popeo na 13, s osam festivala na kojima je film prikazan u konkurenciji.


'Halimin put', trailer.

U četvrtak, 09.05. u 20h, u zagrebačkom klubu Močvara održavaju se Filmske večeri u Močvari, a tema je: STEAMPUNK - tehnologija, film, fotografija, fashion, ilustracija. Gosti su: Zdenko Bašić, Manuel Šumberac i Igor CC Kelčec, a prikazat će se i posebna projekcija hrvatskog steampunk mjuzikla 'Eugen' mladog redatelja Daria Radušina kojeg će predstaviti kompozitor i scenarist Aleksandar Kačurov te glavni glumac Igor Jaklović.

Hrvatski audiovizualni centar objavio je Natječaj za izbor organizatora godišnje nacionalne smotre/festivala hrvatskog filma. Natječaj se odnosi na razdoblje 2014.-2016. godine, javan je i otvoren za sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za organizaciju festivala i kulturnih manifestacija, s prethodnim iskustvom u organizaciji istih. Natječaj započinje dana 3. svibnja 2013. i otvoren je 45 dana, a detaljnije informacije potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.