Bilo kuda, KIKI svuda - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Bilo kuda, KIKI svuda

Bilo kuda, KIKI svuda

U Zaboku počeo 2. KIKI - međunarodni festival dječjih filmova.

s.p. 03.06.2013 0 komentara

Bilo kuda, KIKI svuda

03. lipnja u Zaboku je počeo drugi Međunarodni festival dječjih filmova – KIKI, i to projekcijom slovenskog animiranog filma 'Egon šeširić' redatelja Igora Šinkovca. U prvom danu Festivala u kino dvorani okupilo se više od 650 malih filmofila vrtićke i školske dobi iz Zaboka, Pregrade i Krapinskih Toplica. U sljedećim danima očekuje se još veći broj malih ljubitelja filma.   
 
Od 3. do 5. lipnja, mališani će imati priliku kroz pet programa u konkurenciji pogledati 36 najnovijih kratkih filmova za djecu iz domaće i strane produkcije. Uz to organizatori su pripremili i 6 talijanskih filmova koje su odabrali partneri iz Sedicicorto International short film festivala, te 15 najboljih radova sa nedavno završenog VAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin.

O pobjedniku ovog drugog Kiki festivala odlučit će tročlani dječji žiri u sastavu: Filip Bakran, Marija Gebert i Sara Tisanić te dodjeliti Grand Prix nagradu jednom filmu. Projekcije filmova prikazuju se od 8 do 14 sati, a ulaz je besplatan i otvoren za sve zainteresirane. Termini projekcija su: 8, 9:30, 11, 12:30 i 14 sati kroz sva tri dana trajanja festivala.
 
Uz same projekcije održat će se i radionica animacije za osnovnoškolce koju će voditi Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina. Filmsko-kreativni studio VANIMA je udruga koja se već 27 godina, na području Varaždina i Varaždinske županije, bavi filmskim stvaralaštvom djece i mladih, točnije izradom animiranih filmova kroz godišnje grupe koje prate školsku godinu. VANIMA je počela kao mali školski klub, a danas okuplja 50-ak članova. Više informacija, raspored, točan popis filmova i više o žiriju možete pronaći na ovom linku

Komentari

Nema komentara.