Razotkrivena Grace Kelly - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Razotkrivena Grace Kelly

Razotkrivena Grace Kelly

Ako želite vidjeti kako se Grace Kelly oblačila kroz povijest, londonska izložba zavirila je u sve njezine ormare i skrivene pretince!

s.p. 19.04.2010 0 komentara

Razotkrivena Grace Kelly

Dijamantska tiara Van Cleefa & Arpelsa, Chanelov kostim, haljina Yves Saint Laurenta i sunčane naočale Christiana Diora - sve su to izlošci na izložbi posvećenoj Grace Kelly! Ovaj vikend je u londonskom Muzeju Victorije i Alberta otvorena izložba posvećena toj slavnoj glumici, a očito je da će se najviše guštati fanovi mode. Obožavateljima glumice bit će sigurno drago vidjeti njezine poznate predmete poput njene kožnate torbice, koja joj je 1956. poslužila da pred fotografima prikriva tragove trudnoće.

Novinari su već zamijetili da torbica, baš kao i ostatak odjeće, ima tragove nošenja. Za razliku od modernih zvijezdi i starleta koje sve nose samo jednom, Grace je očito voljela često nositi svoje 'sretne' stvari pa je tako istu večernju haljinu nosila kada je primala Oscara i onda kada je pozirala za naslovnicu Lifea. Usprkos tome, Grace je svejedno ostala sinonim za stil, njezin izbor odjeće i dragulja mnoge žene su kasnije oponašale.

Kustosica Jenny Lister radila je 18 mjeseci da pripremi izložbu i pažljivo razmišljala o tome kako ju nasloviti. Izabrala je naslov 'Ikona stila' koji je, kako i sama priznaje, previše korišten. Ipak, smatra da nekoliko ljudi na svijetu zaista zaslužuju tu titulu, a Grace Kelly sigurno spada u tu skupinu.

Komentari

Nema komentara.