Filmski vodič za autostopere - Festivali
Home      Festivali      Filmski vodič za autostopere

Filmski vodič za autostopere

Filmska adaptacija Douglas Adamsovog kultnog romana Vodič za autostopere kroz galaksiju počinje se snimati u proljeće 2004. u Londonu.

13.10.2003 0 komentara

Jay Roach, redatelj Austin Powersa i Meet the Parents i dobar prijatelj Douglasa Adamsa (koji je umro prije dvije godine) pokušava već godinama progurati ovaj projekt koji je najčešće odbijan kao «previše britanski, prečudan i preskup».

Sam ga nije mogao realizirati zbog već dogovorenog redateljskog posla na nastavku komedije Meet the Parents s Ben Stillerom i Robert De Nirom u glavnim ulogama.

Spike Jonze, mladi i talentirani redatelj (Being John Malkovich, 1999) odbio je adaptaciju autostoperskog vodiča, ali je preporučio umjetnički dvojac Garth Jenningsa i Nick Goldsmitha,  britance specijalizirane za produkciju glazbenih video spotova (poznati uradci za bandove Blur i REM).

Za one koji nisu upoznati sa sadržajem kultne knjige, radi se o intergalaktičkom, vrlo slikovitom, rekli bi neki tripoznom, putovanju nakon što je Zemlja uništena. Ustvari se istovremeno preispituju i ismijavaju ljudske vrijednosti, moral i britansko društvo.

 

.

 

 

 

Komentari

Nema komentara.