Bili smo vojnici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bili smo vojnici

Bili smo vojnici

We Were Soldiers (2002.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

drama, ratni

Režija:           Randall Wallace

Uloge: Mel Gibson, Madeleine Stowe, Sam Elliott, Chris Klein

Scenario:        Randall Wallace

Producent/i:   Bruce Davey, Stephen McEveety, Randall Wallace

Linkovi: imdb

Bili smo vojnici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.23
47
0.00

dbrkic82 27.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Pravi ratni film

Za film Bili smo vojnici mogu samo reči ODLIČNO a odabir Mela Gibsona za ulogu pukovnika Hala Moorea je pun pogodak.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

neckow 29.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

super film

10 10 10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jay 20.08.2009 Ocjena recenzije : 3.0

We were soldiers

Jako dobar film, pogotovo zato što je snimljen prema istinitom događaju. Jedna jako dirljiva akcijska drama uz odličnu glumu Mel Gibsona. Isto tako mi se sviđa glazba u ovome filmu. Sve u svemu ovo je po mom mišljenju jedan od boljih ratnih filmova koje sam gledao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sdrvodel 01.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Odličan film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

KURSULA 31.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

nisam gledao

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bobby18 07.10.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Drugačiji od drugih ratnih filmova.

Normalno je da amerikanci naprave film gje su oni Good Gays a vijetnamci( KOSOKI ), rusi ( CRVENE KOMUNJARE) i arapi ( NEZNAM KAKO VEĆ, ALI SIGURNO IMAJU NADIMAK I ZA NJIH ) Bad Gays. Za čudo u ovom filmu nema toliko te američke superiornosti ili tako reč savršenosti kao u drugim njihovim ratnim filmovima. npr. Film SUZE BOGA SUNCA s Bruce Willisom, tu se cijela američka postrojba žrtvuje za neke nepoznate crnce koji nisu nikome ništa u životu ali " američko plemenito srce " ne mari za to.Čak će zaustavit metak svojim tjelom da spasi civila nema šta...Da se vratimo na BILI SMO VOJNICI.Zato što nema takvih smješnih pojedinosti u filmu i jer su Ameri koliko toliko jednaki Vijetnamcima, i uz skup sjajnih ratnih scena, ovo je jedan od najboljih ratnih filmova kojih sam gledao.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Plejada 31.08.2005 Ocjena recenzije : 1.5

Patriotske igre...

Mel Gibson, slavni Mad Max, jos slavniji Braveheart me razocarao do krajnjih granica...film je obično američko preseravanje u stilu "ja sam amer i svako jutro razvijam američku zastavu ispred svoje kućice u nejbrhudu,bla bla"...očekivala sam to od gro ljudi,ali od Gibsona....unatoč nekolicini zaista dirljivih scena...loše!loše i odveć...hmm.."američki"?...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 16.08.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Početak rata

To treba uzeti u obzir prilikom gledanja ovog filma.
Radnja se odnosi na sam početak rata odnosno prvi izravni sukob amera sa sjevernovijetnamcima. Platoon se odnosi na kasnije godine kada su se ameri prilagođavali gerilskom načinu ratovanja.
Ovdje su ameri još uvijek školovani vojnici koje vode prekaljeni ratni veterani. Zasmetale su mi patetika izjave "Umiram za domovinu" ali se tu radi o nabrijanom tipu od kojeg se takve izjave očekuju iako su u stvarnosti umiranja malo drugačija.
Sve u svemu vrlo dobar ratna akcija sa realističnim prikazima borbe.NAčin na koji su ameri porazili vijetnamce u toj bitci mogu zahvaliti svojij izvježbanosti kao i iskustvu svog pukovnika. I da odlično mi je to što je to prikazan kao čisti sukob vojske. Takav je rat najvjerojatnije i bio u početku ali se kasnije pretvoriu u ono što mi danas smatramo vijetnamskim ratom odnosno nepregledna đungla, zlostavljanje civila i ostali.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vuchko 23.11.2004 Ocjena recenzije : 3.5

Hoolywijetnam

Tesko je povjerovati da se jos snimaju ovakvi John Wayneovski ratni filmovi, po meni ovaj film i stvarnost kao kao dodirne tocke imaju ljude koji u stvarnosti zive, a u ovom filmu glume te tu slucajnost da su se dogadjaji iz filma vise manje dogodili. Americka patetika izbija iz svakog dijela filma, dok vec sto puta opjevani americki ratni kodeks vjerovatno ima smisla samo kad se film gleda u juznijim dijelovima SAD-a. Za realan prikaz Vijetnamskog rata prije bih preporucio odlican film Platoon, Olivera Stonea (veteran Vijetnamskog rata).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

smogovac 02.09.2004 Ocjena recenzije : 2.0

zadivljujuce

stavrno bi ga opisao,i gibsona i film!opet sam impresioniran njegovom glumom,po tko zna koji put.vjerodostojni prikaz rata,dobar scenarij,nemam vise sto dodati,dugo nije bilo tako dobrog ratnog filma,niti ce ga biti!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

saririk 03.06.2004 Ocjena recenzije : 2.0

Sjajan ratni film

Inace bjezim od 'ozbiljnih' tema kao od kuge ne zeleci se deprimirati u trenucima namjenjenim zabavi, ali jako mi je drago sto mi je ovaj film s jakom anti-ratnom porukom zapeo za oko. Posten, vrlo potresan prikaz donedavno najsramotnijeg dijela americke vojne povijesti snimljen prema stvarnim dogadjajima. 'Sreca' njihova, sad imaju Irak pa ce ovo polako izblijediti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 05.05.2004 Ocjena recenzije : 1.0

and so on

još jednom vijetnam
dosta mi je više vijetnama
svaki filmaš očito mora snimiti jedan film o tome ratu.
e pa meni je dosadilo i odsada bojkotiram filmove o vijetnamu
pogotovo nakon ovoga
bez veze

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

drcypher 04.05.2004 Ocjena recenzije : 3.67

Rijetki vjerni prikaz Vijetnama

Ne volim pretjerano ratne filmove i nemam običaj pogledati isti film par puta, ali ovaj je stvarno dobar. Film je izvrsno napravljen, bez pretjerane pompe i šminke tipa Rambo. Rat je poprilično vjerno prikazan sa svim svojim negativnim stranama. Najdojmljivije od svega mi je DVD izdanje s Hal Mooreom gdje on sam kaže da je film vjeran stvarnosti. Pa ako jedan istinski sudionik događaja kaže da je film vjeran, samo mogu reći da je film onda dobar...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: