Ronin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ronin

Ronin

Ronin (1998.)

MGM / Continental film

121' akcija, krimi, triler

Režija:           John Frankenheimer

Uloge: Robert De Niro, Jean Reno, Jonathan Pryce, Natascha McElhone, Stellan Skarsgard

Scenario:        J.D. Zeik, David Mamet

Producent/i:   Frank Mancuso Jr.

Linkovi: imdb

Ronin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
24
0.00

anamiek 22.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

ronin

Svi žele jedan srebrni kovčeg. Nitko ne zna što je u njemu, niti mi to saznajemo, ali to očito nije ni bitno. Osnova ovog filma je prikazati kako djeluje skupina unajmljenih negativaca, među kojima se nađe i onaj koji želi zaraditi za svoj račun.
Puno akcije, kretanja, pucnjave, i (po meni) najbolje jurnjave autima po Nici i Parizu. Stalno bježanje i otkrivanje novoga, pojavljivanje Rusa, Iraca, i drugih koji žele kovčeg održava radnju napetom.
Robert de Niro i Jean Reno su toliko dobri u svojim ulogama (a zar mogu biti loši), a i drugi potvrđuju kvalitetu filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 19.08.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Ma odlično!!!

Odlično snimljene i izrežirane jurnjave te odlična glumačka ekipa na okupu su ono najbolje što ovaj film čini vrijednim gledanja.
Za one koji neznaju,Ronin je zapravo termin za Samuraja kojemu je gospodar mrtav zbog čega je on prisiljen lutati zemljom i živjeti kao plačenik.
A upravo su to i glavni junaci ovog filma,plačenici koji nude svoje usluge onome tko ponudi najvišu cijenu.
Za odličnu režiju je zaslužan sad več pokojni ali glasoviti redatelj John Frankenheimer(Otok Dr. Moreau,Pljačka Stoljeća), koji je svoj zanat kad su jurnajve autima u pitanju ispekao režirajući nastavak Friedkinove "Francuske Veze" koja je poznata po jednoj od najboljih jurnjava ikada snimljenih na filmu.Mnogi možda neznaju,ali zadnji film koji je Frankenheimer režirao je bio upravo jedan od 10-min filmića/reklama za BMW pod imenom The Hire:Ambush,gdje je Clive Oven igrao gl. ulogu.Tamo je također napravio odličan posao,preporučam onima koji nisu imali prilike pogledati te kratke filmiće da posjete stranicu http://intl.bmwfilms.com/ i pogledaju ih sve jer su uz Frankenheimera sudjelovali još i Joe Carnahan,John Woo,Tony Scot i još neki poznati i kvalitetni redatelji koji su napravili odlične kratke akciće a i Clive Oven se je dokazao kao odličan materijal za novog Jamesa Bonda.
No vratimo se Roninu.Za odličnu priču složenog zapleta i prepunu preokreta koja se odvija u Parizu i prati grupici međunarodnih plaćenika,te odličnu karaktrizaciju likova su zaslužni scenaristi J.D. Zeik i David Mamet koji se je sakrio pod sinonimom Richard Weisz.Odlični glumačku ekipu predvode odlični Robert DeNiro i Jean Reno,a ništa manje vrijedan nije ni ostatak glumačke ekipe, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård,te dva Bond negativca Sean Bean i Jonathan Pryce.
Dakle,nabrijane jurnjave Parizom,zanimljiva i napeta priča,izvrsni glumački nastupi svakako svrstavaju ovaj naslov među meni osobno najdraže.
Te ga svakao preporučam svima onima koji su se zaželjeli kvalitetnog akcijskog trilera.
Gledati!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 27.06.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Pravo dobar

Odličan film, a najviše od svega su me se dojmile scene jurnjave automobilima. Perfektno su napravljene, još pogotovo kada se uzme u obzir da su koristili europska vozila. Prenošenje zvuka motora automobila je nejgenijalnij ideja cijelog filma. Uglavnom odlično. Jesam li rekao ad su scene jurnjave odlične :):)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 03.11.2004 Ocjena recenzije : 5.0

ronin

Oooooooooo! Dobro da je tekst i o ovom filmu osvanuo (ispričavam se ako je već bio tu a ja ga nisam vidjela!! :)) ). Sviđa mi se sve u ovom filmu! Radnja je obrađena odlično, glumci i nisu glumci, nego čašica "uradi sam"-stručnjaka u svom području koji otimaju aktovku nekom ćelavcu, a šefica im je luda Irkinja ... što još reći!! Sjajan spoj!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: