Izbavitelji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izbavitelji

Izbavitelji

The Incredibles (2004.)

Disney & Pixar / Continental film

115/121' akcija, animirani, komedija

Režija:           Brad Bird

Scenario:        Brad Bird

Producent/i:   John Walker, John Lasseter

Linkovi:

službeni site
imdb

Izbavitelji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.56
79
0.00

Svijet je svakodnevno u opasnosti, a među nama su oni koji će ga spasiti. Ili barem volimo tako misliti.

Studio koji po svim kriterijima predstavlja trenutni svjetski vrh u računalnoj animaciji, već (pre)nahvaljeni Pixar, proizveo je još jedan film koji će se, gle čuda, pojaviti i u našim kinima. Ako ste uživali u njihovom posljednjem čudu od filma naslovljenom 'Potraga za Nemom', ne postoji apsolutno nikakav razlog da propustite 'Izbavitelje', ili kako im je u originalu ime, 'The Incrediblese'.

Oscarom nagrađeni studio ovaj se puta primio priče o superherojima. Naravno, opet se radi o komediji, samo ovaj puta s mnogo akcije. Priča prati, kako da se izrazimo, umirovljenog superheroja Boba Parra, poznatijeg pod imenom Mr. Incredible (Mister Izbavitelj), koji se borio protiv zla i spašavao živote svakodnevno. No danas Bob i njegova žena, također bivša superherojka, žive normalan život civila u predgrađu, sa svoje troje djece. Bob je u međuvremenu nabacio i omanju škembicu... znate kako to ide.

Stvari se, naravno zakompliciraju kada se Bob nađe na tajnoj misiji na dalekom otoku i kada shvati da je došlo vrijeme da spasi svijet još jednom. No prvo treba smisliti kako ugurati trbušinu u onaj pripijeni superhero kostim...

Pixar se ponovo potrudio nadmašiti sam sebe, a o tome koliko su uspjeli moći ćete uskoro prosuditi i i sami. Film se u američkim kinima počeo prikazivati 5. sudenog 2004., a dosadašnje kritike filmu su uputile samo puno riječi hvale. Uz Pixarovu dobitnu produkcijsku kombinaciju, filmu su se pridružili i mnogi poznati glumci – Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee i drugi, a dok čekate, svratite na službeni site i pogledajte trailere, sigurno se nećete razočarati.

U verziji koja će se u prosincu moći gledati u našim kinima, čut će se, kako je to u posljednje vrijeme praksa, hrvatski glasovi. Iz Continental Filma kažu kako je baš naša sinkronizacija jednog od likova, Edne (Ivana Vlkov-Wagner), proglašena najboljom među 32 svjetske. Među ostalim likovima koji su posudili svoje glasove su Siniša Popović, Bojana Gregorić, Branko Ðurić, Rene Bitorajac, Vedran Peternel, Ljubo Jelčić, Lela Margitić, Iviva Vidović, Senka Bulić, Filip Šovagović...