Kako preskočiti Božić - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako preskočiti Božić

Kako preskočiti Božić

Christmas with the Kranks (2004.)

Revolution Studios (Sony) / Blitz film i video

98' komedija

Režija:           Joe Roth

Uloge: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, Julie Gonzalo, Jake Busey, Cheech Marin

Scenario:        Chris Columbus po romanu Johna Grishama

Producent/i:   Chris Columbus, Charles Newirth, Mark Radcliffe, Suzanne Todd

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site 
trailer
imdb

Kako preskočiti Božić

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.94
17
0.00

Želite li znati kako izgleda pokušaj jedne obitelji da preskoči Božić? Komedija s Jamie Lee Curtis u glavnoj ulozi, snimljena je prema romanu Johna Grishama.

'Christmas with the Kranks' još je jedna blagdanska komedija koja nam se nudi na repertoaru. I, čini se, kvalitetna. Osim očitoga - filmska ekipa iz snova: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, tu je i činjenica da je film rađen po romanu poznatog Johna Grishama 'Skipping Christmas'. Izgleda da osim odvjetnički intoniranih krimića, Grisham zna zabrazditi i u nešto neformalnije vode.

Zamislite godinu bez božićne proslave. Nema tradicionalne kupnje, veselih gužvi, otrcanih uredskih proslava i neželjenih darova. Baš to su na umu imali Luther (Tim Allen) i Nora (Jamie Lee Curtis) kada su odlučili bar jedne godine preskočiti božić. Ma što tko mislio o tome. Nema bora, nema žaruljica, ničega. I ne treba im, jer su 25. prosinca odlučili otputovati na Karibe. Ali ubrzo će shvatiti da preskakanje Božića i nije baš tako jednostavno kako su se nadali.

Dok se još nadao da će uspjeti sam producirati film po svojoj knjizi, Grisham je napisao svoju verziju scenarija. No kada se prava na knjigu dokopao Revolution Studios, producent Chris Columbus ('Gremlini', Goonies') latio se i scenarističkog posla. Sony se odlučio i za novi naslov koji bi mogao biti naslov prvog u nizu komedija na temu blagdana ('Hanuka obitelji Krank' npr, ili recimo 'Noć vještica obitelji Krank'). No to će ovisiti o prođi 'Božića obitelji Krank'.