Cellular - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cellular

Cellular

Cellular (2004.)

New Line Cinema / ISSA film i video

94' akcija, triler

Režija:           David R. Ellis

Uloge: Chris Evans, Kim Basinger, William H. Macy, Jason Statham, Jessica Biel

Scenario:        Chris Morgan

Producent/i:   Dean Devlin, Lauren Lloyd

Linkovi: službeni site
trailer  
imdb

Cellular

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
45
0.00

Napeti niskobudžetni triler s Kim Basinger u glavnoj ulozi nastao je u glavi popularnog Larryja Coena.

Jeste li kada razmišljali da vam jedan nepredviđeni telefonski poziv može promjeniti čitav život ili bar blisku budućnost? Poziv toga tipa zazvonio je na Ryanovom (Chris Evans) telefonu. Tko je Ryan? Ako pitamo njegovu djevojku (Jessica Biel), on je neodgovorna egocentrična propalica. Nije baš osoba koju bi htjeli na drugoj liniji ako vam o tome ovisi život. Kao što o jednom pozivu ovisi život Jessice Martin (Kim Basinger), profesorice kemije otete i zatvorene na tavanu napuštene kuće.

Uspjevši dobiti liniju na strganom telefonu s tavana, ona stupa u vezu s Ryanom. U daljnjem razvoju događaja, pratimo Ryanove bjesomučne pokušaje da joj pomogne. Policija je u štrajku i on je jedina osoba o kojoj sad ovisi njezin život. Radnja vas podsjeća na onu filma 'Telefonska govornica'? Film je, po scenariju Chrisa Morgana, režirao bivši kaskader David R. Ellis koji je zaslužan i za napeti triler 'Final Destination 2'.

Njegova vještina i iskustvo vidljivo je u kvalitetnim akcijskim scenama koje su, za pohvalu, izvedene bez upotrebe kompjutorske grafike. Osim brzog tempa filma i lukave uporabe komičnih elemenata koji naglašavaju ozbiljnosti priče, hvaljene su i izvedbe cjelokupne glumačke postave - Evansovo ocrtavanje običnog čovjeka u neobičnoj situaciji, Basingerina uloga majke odlučne da se ne prepusti situaciji, te hvaljeni William H. Macy koji se još jednom dokazao kao dobar karakterni glumac.

Sad se sigurno pitate zašto Jessica nije odmah nazvala 911. Navodno je film pazio i na to. Kako? Pogledajte.