Vilenjak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vilenjak

Vilenjak

Elf (2003.)

New Line Cinema / ISSA film i video

95' komedija, obiteljski, fantastika

Režija:           Jon Favreau

Uloge: Katie Asner, Jon Favreau, Kyle Gass, Will Ferrell, Edward Asner

Scenario:        David Berenbaum

Producent/i:   Shauna Robertson, Jon Berg, Todd Komarnicki, Shauna Weinberg

Linkovi: imdb

Vilenjak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
12
0.00

Will Ferrell je siroče koje je kako beba završilo u torbi Djeda Mraza te je odgojeno kao vilenjak. Mnogo godina kasnije vraća se kući kako bi potražio obitelj.

Bubby (Will Ferrell) je još kao beba iz sirotiša zalutao u torbu igračkama Djeda Mraza da bi završio u njegovom domu, na Sjevernom polu, gdje je odgojen kao vilenjak. Nije se baš najbolje uklopio među trostruko nižim vilenjacima te odlazi u New York kako bi potražio svoju obitelj koja ga je napustila prije mnogo godina.

Kod kuće nalazi mrzovoljnog oca Waltera, radoholičara koji ne vjeruje da je Bubby njegov sin. Walter, koji se nalazi na Djed Mrazovoj 'crnoj listi', živi s novom ženom i Bubbyevim ciničnim, desetgodišnjim polubratom koji ne vjeruje u Djeda Mraza. Ipak, najviše ga zabrinjava činjenica da su zaboravili na Božić, odnosno na značenje tog, njemu svetog, blagdana.

Veličina, čini se, ipak jest važna. Režiser, inače koscenarist 'Swingersa', u prvi plan stavlja različitosti između vilenjaka i Ferrellovog lika koji se, usprkos velikom trudu, ne može uklopiti. Naivni Buddy ima zadatak oživjeti Božićni duh među ljudima koji su izgubili vjeru u Djeda Mraza. Čak se i djedove saonice, koje je nekad pokretao Božićni duh, sada kreću uz pomoć raketnih motora.

Ukoliko vas 'pere' Božićno raspoložnje ovo je svakako jedno od osvježenja u moru sto puta viđenih blagdanskih filmova koje gledamo iz godine u godinu.