Glava u oblacima - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Glava u oblacima

Glava u oblacima

Head in the Clouds (2004.)

Sony Pictures Classics / UCD

132' drama, romansa, ratni

Režija:           John Duigan

Uloge: Charlize Theron, Penelope Cruz, Stuart Townsend, Thomas Kretschmann, Steven Berkoff

Scenario:        John Duigan

Producent/i:   Julia Palau, Matthew Payne

Linkovi: imdb
službeni site

Glava u oblacima

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
9
0.00

U pariškom stanu tridesetih godina 20. st. živi troje ljudi različitih pogleda na život. Izbijanjem rata te razlike dovode do raspada njihove zajednice.

Lajtmotiv cijele priče iznova je II. svjetski rat, samo je svemu dodano malo kiča i mrvičak pršteće seksualne energije, pa je sve to oldschool odrađeno. Gilda Bessé (Theron) djeli svoj pariški stan sa Guyom Malyonom (Townsend), učiteljem iz Irske te s Miom (Cruz), izbjeglicom iz Španjolske. Gilda je bezbrižna art fotografkinja poznata po svom hedonističkom pogledu na život za razliku od svojih 'čvrsto stojim na zemlji' sustanara.

Početkom rata dolazi do njihovog konačnog razilaženja - Mia i Guy se pridružuju antifašističkom pokretu dok Gilda nastavlja sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo. I iako su mislili da se više neće vidjeti, sudbina će se ponovno poigrati njihovim životima – Gilda će unatoč svojoj vezi s naci oficirom pokušati dokazati koga stvarno voli. A tko je u pitanju doznat ćete u filmu.

Film je tijekom snimanja zaintrigirao medije zbog potencijalno lezbijskih scena u kojima se ponovno okušala Charlize Theron, dok je nekima puls krenuo na menage a trois, s glavnim junacima, naravno. Kritičari kažu da je fotografija sjajna, dok su oni koji Theronovu više vole u ozbiljnijim karakternim ulogama razočarani.