Molim za ples - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Molim za ples

Molim za ples

Shall We Dance? (2004)

Buena Vista International / Continental film

106' komedija, glazbeni, romansa

Režija:           Peter Chelsom

Uloge: Jennifer Lopez, Richard Gere, Susan Sarandon

Scenario:        Audrey Wells

Producent/i:   Simon Fields

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Molim za ples

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
35
0.00

Malo sreće ponekad sad je dostupno u svim kinima, ako su sreća rasplesani Lopez i Gere.

Tog mišljenja ipak nije bio Miramax, kad je nakon izrazito loših probnih projekcija, odlučio odgoditi već najavljenu premijeru i povući film još malo u montažu ne bi li ga po drugi put premontirali i tako donekle spasili.

Već je izbačeno podosta scena, među njima i plesno-glazbena točka J. Lo i novopečenog mužića Anthonyja, između ostalog i iz razloga da njezin privatni, bračni život ne zasjeni film. Ako se sjećate, isti razlozi su uvjetovali povlačenje Lopez s propagandnog materijala filma 'Jersey Girl' što ipak nije pomoglo film učiniti boljim.

Inače, 'Zaplešimo' je remake istoimenog, japanskog filma iz 1996. kojem scenarij i režiju potpisuje Masayuki Suo, a čija kvaliteta je upravo utemeljena u japanskom okviru radnje, odnosno japanskoj percepciji zapadnjačkog sistema samopomoći. Ali, američki studiji su uporno htjeli film prilagoditi svom (svjetskom) tržištu, pa su uz domaće glumce, i radnju smjestili u domaći Chicago.

Susan Surandon igra suprugu koja sumnja da ju muž (R. Gere) vara, dok on zapravo pohađa satove plesa kod zanosne J. Lo. Ona i nije potpuno u krivu kad sumnja na nevjeru, jer on isprva i odlazi na ples zbog seksi učiteljice koju je već prije zamijetio. No, vremenom se zaljubi u sam ples, prijavi na najveće plesno natjecanje u Chicagu, a dobra volja i ojačali duh uzrokovani plesom pomognu mu obnoviti zahladnjele odnose sa suprugom. Tko pleše, zlo ne misli.

Surandon bi trebala biti orijentir dobrog filma i privući publiku u kina. Od Gerea i Lopez to nitko ne očekuje, iako je drsko tvrditi da je sama osoba J. Lo odgovorna za loš prijam. Kako god, propali ljetni hit s tendencijom da postane isti zimski, vas zvučnim imenima očekuje u mraku bešumnog projektora.          

i.č.