Najbolji neprijatelji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Najbolji neprijatelji

Najbolji neprijatelji

Envy (2004.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

99' komedija

Režija:           Barry Levinson

Uloge: Ben Stiller, Jack Black, Rachel Weisz, Christopher Walken, Amy Poehler

Scenario:        Steve Adams

Producent/i:   Larry David, Mary McLaglen

Linkovi: imdb

Najbolji neprijatelji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.58
12
0.00

Ben Stiller i Jack Black su najbolji prijatelji od kojih se jedan uspjeva na brzinu obogatiti dok drugi, koji ga je ismijavao, umire od ljubomore.

Tim (Ben Stiller) i Ben (Jack Black) su najbolji prijatelji čiji životi se odvijaju na istoj frekveniciji sve dok se Benovi snovi o bogaćenju na brzinu ne počnu ostvarivati. Ben je naime patentirao krajnje neobičan izum zanimljivog imena - Vapoorizer. Riječ je o izumu koji može učiniti da psječja kakica nestane (nema riječi o univerzalnoj primjeni na neke druge 'preparate'). Gdje? Ma bitno je da nestane.

Benov najbolji prijatelj Tim ne želi biti dio njegovih velikih planova smatrajući ih smiješnima i neperspektivnima. Ben uspjeva ostvariti svoje snove i preko noći se obogatiti. Razmjerno s njegovim bogatstvom raste i bolesna ljubomora njegovog najboljeg prijatelja koji jednostavno ne može podnijeti veliki uspjeh svog dojučerašnjeg kompića.

U 'igru' se uključuje probisvjet (Christopher Walken) koji ulazi u Timov život nastojeći mu pomoći no umjesto promjene nabolje situacija još više izmiče kontroli.