Luckasti profesor - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Luckasti profesor

Luckasti profesor

The Nutty Professor (1963.)

Paramount Pictures / VTI

107' komedija, ZF

Režija:           Jerry Lewis

Uloge: Jerry Lewis, Stella Stevens, Del Moore, Kathleen Freeman, Med Flory

Scenario:        Jerry Lewis, Bill Richmond

Producent/i:   Ernest D. Glucksman

Linkovi: imdb

Luckasti profesor

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
4
0.00

Jerry Lewis je geekasti profesor koji, kako bi unaprijedio privatni život, popija napitak koji ga pretvara u zavodnika Buddyja Lovea, no ne na neograničeno vrijeme.

Julius Kelp (Jerry Lewis) je neprivlačan profesor kemije kojem je privatni život strani pojam. Frustriran svojom odbojnošću, koja mu približavanje djevojci stavlja u sferu znanstvene fantastike, odlučuje iskoristiti svoje znanje kako bi pomogao sam sebi.

Kelp uspjeva smućkati napitak koji bi ga trebao pretvoriti u novog čovjeka, potpunu suprotnost onoga što sada jest. Nakon ispijanja napitka ružni Kelp se pretvara u šarmera poznatog po umjetničkom imenu Buddy Love. Za rezliku od Kelpa Love je pravi zavodnik, razuzdani muškarčina željan zabave u neograničenim količinama kojem žene jednostavno ne mogu odoljeti.

Jedna od djevojaka koja je pala na Buddyja je i njegova studentica Stella Stevens (Stella Prurdy) inače profesorova simpatija. Zanimljivoj je promatrati njen odnos prema Kelpu kao profesoru i prema njegovom alter egu Buddyju. U strahu od odbacivanja, Kelp nastoji biti što više Buddy, a što manje Kelp, no utjecaj njegovog napitka je, na njegovu žalost, vrlo kratak.