Austin Powers: Tajanstveni tajni agent - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Austin Powers: Tajanstveni tajni agent

Austin Powers: Tajanstveni tajni agent

Austin Powers: International Man of Mystery (1997.)

New Line Cinema / Blitz film i video

94' akcija, komedija, parodija

Režija:           Jay Roach

Uloge: Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York, Seth Green, Robert Wagner, Bill Murray

Scenario:        Mike Myers

Producent/i:   Eric McLeod, Claire Rudnick Polstein

Linkovi: imdb

Austin Powers: Tajanstveni tajni agent

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
26
0.00

Parodija o tajnom agentu, ženskaru Austinu Powersu koji se, nakon što je trideset godina bio zamrznut, budi u devedesetima kako bi zaustavio zloglasnog dr. Evila.

Na izmaku šezdesetih britanski tajni agent, ženskar, modni fotograf i swinger Austin Powers (Mike Myers) na tragu je svom najvećem neprijatelju, vođi kriminalističke organizacije - Dr. Evilu.

Kako ga Powers ne bi uhvatio, Dr. Evil (opet Mike Myers) se zamrzava kako bi se ponovno odmrznuo 30 godina kasnije. Austin se također zamrzava nastojeći stati na kraj Dr. Evilovim kriminalnim aktivostima u devedesetima.

Nakon tridesetogodišnjeg sna, Dr. Evil se budi u Nevadi te krade nuklearnu bombu kako bi ucjenio svijetske vođe. Svota? Jedan millio... oprostite 1000 bilijuna dolara. Istovremeno budi se i Austin te se baca na posao. Pridružuje mu se atraktivna Vanessa Kenigston (Elizabeth Hurley), kćer bivšeg partnera.

U svom prikazu šezdesetih režiser Jay Roach bio je dovoljno pametan da desetljeće prikaže zanimljivim i smiješnim bez potrebe za prenaglašavanjem ikonografije tog razdoblja.

Filmofili će primjetiti reference na naslove filmova kao što su Beatlesov 'A Hard Day's Night' i 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' te Our Man Flint' no ne bi bilo zanimljivo da vam sve otkrijemo. Spomenimo još da će na svoje doći i oni koji nemaju visoko mišljenje o Jamesu Bondu, no istovremeno i njegovi fanovi.