Thunderbirds - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Thunderbirds

Thunderbirds

Thunderbirds (2004.)

Universal Pictures / Blitz film i video

94' akcija, avantura, dječji

Režija:           Jonathan Frakes

Uloge: Bill Paxton, Ben Kingsley, Anthony Edwards, Ron Cook, Sophia Myles, Brady Corbet

Scenario:        William Osbourne

Producent/i:   Working Title Films

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Thunderbirds

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
2
0.00

Retro-budućnost dolazi gromovitom brzinom. Nabrijani ljubitelji SF-a, nostalgičari pop-kulture i razigrana dječica koja briju na rakete, spremite se za 'Thunderbirds'.

U trenucima kada situacije opasne po mir u svijetu nadiđu mogućnosti policije i drugih sigurnosnih snaga, na scenu stupa obitelj Tracy sa svojim tehnološki naprednim vozilima znanim kao Thunderbirds. Obitelj Tracy, milijunaš i bivši astronaut Jeff (Bill Paxton) i petero njegovih sinova, živi skrovito na udaljenom otoku u Južnom Pacifiku. Tamo se također nalazi i stožer njihove organizacije International Rescue.

Međunarodni kriminalac Aristotle Spode nadimka The Hood (Ben Kingsley) uspijeva locirati njihovu bazu. Opasnost u kojoj se našla obitelj Tracy, opasnost je za cijeli svijet. No o svemu tome nešto ima za reći i Alan Tracy, najmlađi od petero braće, koji je spreman na sve kako bi spasio svoju obitelj.

Za one koji ne znaju, ovaj film, koji već sedam godina nikako da se snimi, je američka dugometražna prerada istoimene britanske hit serije koja se na TV prijemnicima vrtila od 1964-1966 godine. Marionete su ovoga puta zamijenjene pravim glumcima, efekti su u skladu s najnovijim dostignućima, ali je zato zadržan zanimljivi retro stil originala.

Postigne li film željeni uspjeh, biti će još jedan u nizu kvalitetnih britanskih izvoznih filmskih proizvoda (Bond, Potter...). A gdje je uspjeh tu su i nastavci. Jedino je pitanje - otkud sad odjednom želja za recikliranjem dječje serije iz 60-ih? Na koju publiku cilja film? Osim klinaca. No nemojmo se mi time opterećivati. Kao što se više nitko ne opterećuje činjenicom da Britanac po n-ti put glumi negativca. Klišej klišeiziranog klišeja.

Da skratimo - ako vam se svidio 'Spy Kids', vjerojatno će vam se svidjeti i 'Thunderbirds'. Svi zainteresirani za originalnu seriju neka kliknu ovdje.