Pakleni udar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pakleni udar

Pakleni udar

Knock Off (1998.)

Sony Pictures Entertainment / Blitz film i video

91' akcija, triler

Režija:           Hark Tsui

Uloge: Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider, Lela Rochon, Michael Wong, Carman Lee

Scenario:        Steven E. de Souza

Producent/i:   Nansun Shi

Linkovi: imdb

Pakleni udar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
8
0.00

Hrvatski ratnik 14.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Zabavno

Iako pun scenarističkih rupa PAKLENI UDAR je nevjerojatno odnosno iznenađujuče zabavan, stilski i tehnički inuvativan film iz Hong Konga koji plijeni pažnju svojom brzom radnjom, frenetičnim ritmom, dinamičnom režijom, izvrsnim dialozima, raspoloženim glumcima, spektakularno režiranom akcijom i koreografijom scena tučnjave. Čak je Van Damme možda ostvario jednu od najboljih uloga u svojoj podosta slaboj karijeri.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 09.12.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Pakleno zabavno !!

Jedan od ako ne i posljednjih dobrih,kvalitenih i poštenih filmova J.C.Van Dammea.Jer nakon tog filma stvari su krenule nadolje za našec J.C.-a,a kvaliteta njegovih inače gledljivih i zabavnih akcića je počela opadati te je on polako pao u okrilje B produkcije,usljed koje su usljedili razočaravajuči pa čak i katastrofalni naslovi poput Inferno,Derailed itd.
Redatelj ovog zbilja zabavnog te akcijski impresivnog,inventivnog i odličnog filma je cjenjeni Honkonžanin Hark Tsui.Uz John Woo-a največi majstor akcije.Ovo je ujedno bila druga zajednička suradnja Harka i Van Dammea,jer godinu dana ranije njih dvojca su surađivali na također odličnom i meni osobno čak i boljem filmu,Double Team,u kojem je uz Van Dammea glumio i poznati bivši košarkaš,Dennis Rodman.
Kvalitete ovog filma leže u odlično snimljenoj akciji,koja je furiozna,sirova i vizualno impresivna,snimljena Hokongoškim brzim stilom.Posebne pohvale idu žestokoj i hiperbrzoj kameri,koja filmu daje jedan unikatan vizualni stil.
Ono što ovaj film čini zabavnim je i zbilja razigrana glumačka ekipa.Van Damme posebice dolazi do izražaja u ovom filmu kao u ni jednom do sada,i vidi se da se je zbilja zabavljao na snimanju,te se bez problema sprda na svoj račun.Rekao bih da je ovo njegova najbolja izvedba ikada.Odlično društvo mu pravi zabavan ali ponekad iritantan Rob Schneider.Njih dvojca si odlično pariraju,bockajuči jedan drugog komičnim upadicama.
Priča filma i nije jača strana iako ju je napisao cjenjeni scenarist Steven E. de Souza,zaslužan inače za odlične filmove poput Umri Muški,48 Hrs. a napisao je i režirao još jedan Van Dammeov film,Ulični Borac.No unatoč neinventivnosti priče scenarij je prilično zabavan te nam nudi obilje zabavnih dijaloga i situacija u kojima se je inače slab glumaac poput Van Dammea,kao što rekoh odlično snašao te ostavrio svoju možda i najbolju ulogu.
Svakako preporučam ovaj film jer se svakako radi o jednom kvalitetnom i drugačijem filmu od onog šta ste inače navikli od J.C.-a !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andjel 04.02.2005 Ocjena recenzije : 4.5

udarnicki

ne bi vjerovali ali ovo je valjda jedan od rijetkih, ako ne i jedini film koji sam pogledao vise od pet puta, a sa mi nije postao dosada. dakle, film je zabavan. to sto jean malo steka sa glumom pa mu lice ne odaje uvijek pravo stanje stvari ostaje neprimjetno ispod njegovih odlicnih saltova i udaraca.
film mozda je malo blesav ali je jako zabavan, barem onima koji vole akcijske komedije, kao meni. svakako je bolji od modernih akcijskih komedija

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: