Ljeto kad je ubijao Sam - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljeto kad je ubijao Sam

Ljeto kad je ubijao Sam

Summer of Sam (1999.)

Buena Vista Pictures / Blitz film i video

142' akcija, drama, horor

Režija:           Spike Lee

Uloge: John Leguizamo, Mira Sorvino, Adrien Brody, Jennifer Esposito, Michael Badalucco

Scenario:        Spike Lee, Victor Colicchio, Michael Imperioli

Producent/i:   Jon Kilik, Michael Imperioli, Spike Lee

Linkovi: imdb

Ljeto kad je ubijao Sam

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.93
15
0.00

zoidberg 26.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

ljeto kad je sam roko

jako dobar film, meni osobno poslije he got game(usput nema ga u arhivi) najbolji spikeov film, odlična gluma svih redom i izvrstan prikaz tog razdoblja i samog ljeta(doslovno se može vidjet koliko je bilo vruće).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ancica 24.05.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Stvrno dobar film s čudnim i intrigantnim fokusiranjem radnje na ljeto '77 -sex, drugs, rock 'n roll... i serijski ubojice. Likovi su vrlo autentični, dobiva se dojam gledanja dokumentarca. Glumačka ekipa vlo dobra, a najbolji Leguizamo i Mira Sorvino. Preporučljiva krimi - drama.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dracula 29.03.2005 Ocjena recenzije : 3.0

samovo ljeto

neloš film, dobro prikazuje sav idiotizam i psihozu koja se širi umovima ljudi u izvanrednim situacijama. režijski je odlično ostvarenje, kao i gotovo svi ostali lee-evi filmovi. problem filma je jedino mali nedostatak dinamike, ali to se može shvatiti kao isticanje monotonosti tog vrućeg ljeta kad je ubijao sam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 09.02.2005 Ocjena recenzije : 3.75

Spike Lee dokazuje dobru formu

Ovaj film sam pogledao još prije nekoliko godina na VHS-u, no još su mi u sjećanju sjajna atmosfera filma, pakleno vruće ljeto u New Yorku, panika zbog masovnog ubojice, paranoja njujorčana... Spike se opet dotaknuo New Yorka i njegovih ljudi, različitih etičnih i subkulturalnih skupina, a odlično dočarava atmosferu toga vremena. Vrlo dobar film jednog od najvažnijih filmaša New Yorka i filmovima o njujorčanima. Lagano gašenje disco groznice, pojava orgija u društvu, etnički sukobi, apatija prema punkerima... Sve je lijepo dočarano i opisano na realan i svima pristupačan način.
Nekim će biti zabavno vidjeti Oscarovca Brodya u ulozi punkera Ritchiea, ali tu se nalazi cijela plejada odličnih glumaca - od Leguziama, preko Sorvinke, do Badalucca koji opet glumi manijaka (sjećate li se slične uloge u Tko je ovdje lud?) U svakom slučaju, film zaslužuje veoma, veoma čvrstu 4-ku, ali bi ocjena bila i viša da nisam u međuvremenu odgledao najbolji Lee-jev film "25. sat" i tamo sam tek vidio što taj nadareni filmaš može. To je ipak jedan od najboljih filmova prošle godine, dok je Ljeto kada je ubijao Sam "samo" jedan od najboljih iz Spikeovog opusa.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: