Igra skrivača - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Igra skrivača

Igra skrivača

Hide and Seek (2005.)

20th Century Fox / Continental film

101' drama, horor, triler

Režija:           John Polson

Uloge: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue, Dylan Baker, Robert John Burke

Scenario:        Ari Schlossberg

Producent/i:   Joseph M. Caracciolo Jr., Barry Josephson

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Igra skrivača

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.59
46
0.00

Želiš li se igrati neku igru? Ne? Šteta… Ja se već igram… Charlie kaže da bi se trebali igrati skrivača. Možeš se skrivati, ali se nećeš sakriti…

Ovim riječima, samo na uvjerljivijem engleskom (koji prijevod može teško dočarati) započinje trailer novog triler horora kojeg ćemo u našim kinima gledati gotovo paralelno sa svjetskom premijerom. I moramo priznati da djeluje zaista scary… Iako ne i suviše originalno. Nakon nedavne majčine smrti, udovac Richard Goodman (Robert De Niro) i njegova osmogodišnja kćer Emily (Dakota Fanning) odlaze na selo s nadom da će im nova okolina pomoći da lakše prebrode tragediju.

Nekoliko mjeseci kasnije otac upoznaje novu ženu (Elizabeth Shue), a kako to već u filmovima biva, djevojčica se osjeti ugroženo i strahuje da će nova 'teta' zauzeti mamino mjesto. Da bi se lakše izborila sama sa sobom, stvara si imaginarnog prijatelja Charliea, a nakon toga kreće serija neobjašnjivih i čudnih događaja. Prestravljeni otac ipak postepeno shvaća da Charlie nije samo produkt mašte, a da je osim toga i prilično zajeban tip.

De Niroa smo netom nam prošle godine imali priliku gledati u filmu slične tematike - 'Bogomdan', no nije se baš nešto proslavio. Budući da se horora i dalje grčevito drži, možemo se jedino nadati da će ovaj put popraviti rejting. U tome bi mu mogla pomoći čudo od djeteta Dakota Fanning koja je naučila čitati s dvije godine, već je sa sedam godina osvojila nagradu kritičara za sporednu ulogu u filmu 'Ja sam Sam' (iako nije mogla dosegnuti mikrofon dok je pričala), a ako samo malo škicnete slike vidjet ćete da neodoljivo liči na Wednesday iz Adams Family.

m.n.