Kako ubiti susjedova psa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako ubiti susjedova psa

Kako ubiti susjedova psa

How to Kill Your Neighbor's Dog (2000.)

Artistic License / UCD

107' komedija, drama

Režija:           Michael Kalesniko

Uloge: Kenneth Branagh, Robin Wright Penn, Suzi Hofrichter, Lynn Redgrave, Jared Harris

Scenario:        Michael Kalesniko

Producent/i:   Robert Redford

Linkovi: imdb

Kako ubiti susjedova psa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
4
0.00

Propali, impotentni pisac koji pati od nesanice živi u nemogućim uvjetima nastojeći dovesti svoj profesionalni i privatni život u red.

Peter McGowan (Kenneth Branagh) je sramežljivi pisac kazališnih komada koji pati od nesanice. Prije desetak godina bio je poznat po hitovima koji su nailazili na pozitivne kritike i veliki odaziv publike, no u posljednje vrijeme prate ga sami neuspjesi.

Živi sa sve senilnijom majkom dok se susjed, čiji pas laje cijelu noć, predstavlja njegovim imenom i prezimenom. Uz to, žena (Robin Wright Penn) ga 'pritišće' da joj napravi dijete što nije u mogućnosti iz razloga što je impotentan, a na vratu mu je i opsjednuti, poremećeni obožavatelj. Nezgodno.

Uskoro se u susjedni stan doseljava majka sa osmogodišnjom kćeri. Peterova žena odmah poziva nove susjede. Djevojčica Amy u Peteru budi inspiraciju te, natojeći shvatiti djetetov način razmišljanja i percipiranja, napokon počinje sa pisanjem dječje predstave. Kako se njihov odnos produbljuje Peter se sve više zbližava sa djevojčicom čija uloga rapidno raste.