Crveno svjetlo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Crveno svjetlo

Crveno svjetlo

Feux rouges (Red Lights) (2004.)

Celluloid Dreams / UCD

105' drama, triler

Režija:           Cédric Kahn

Uloge: Jean-Pierre Darroussin, Carole Bouquet, Vincent Deniard, Charline Paul, Jean-Pierre Gos

Scenario:        Cédric Kahn, Laurence Ferreira Barbosa, Gilles Marchand, Georges Simenon

Producent/i:   Françoise Galfré

Linkovi: imdb

Crveno svjetlo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.40
5
0.00

Jean-Pierre Darroussin je alkoholičar, a Carole Bouquet njegova žena koja se sve teže nosi sa suprugovom teškom naravi.

Antoine (Jean-Pierre Darroussin) je 40godišnji Francuz, alkoholičar zaposlen u osiguravajućem društvu. Helen (Carole Bouquet) je njegova žena, superuspješna, ambiciozna odvjetnica. Njihova brak više liči na prisilnu suradnju nego na normalnu vezu. Dok on pije ona vrijeme provodi na poslu.

Roditelji kreću na put po djecu, koja se nalaze u ljetnom kampu na jugu Francuske. Već na samom početku filma vidljiva je netrpeljivost između supružnika. On je nezadovoljan sporednom ulogom u vezi, dok je ona, kako i na poslu tako i kod kuće, naviknuta na potpunu kontrolu situacije.

Do sukoba dolazi netom nakon početka putovanja. Razdražljivi Antoine staje ne bi li si spio nekoliko 'putnih', na što ga Helen upozorava da će ga napustiti. Njega to ne sprječava u još nekoliko sličnih stajanja na što demonstrativno odlazi. Kad napokon odluči nastaviti put pronalazi prazan auto uz poruku u kojoj Helen piše da je otišla vlakom. Pijani Antonie nastoji sljediti njezin trag da bi nakon neuspješne potrage nastavio sa pijančevanjem.

Nastojeći pronaći zanimljivog sugovornika na jednoj od 'stanica' upoznaje Carrota Topa (Vincent Deniard koji neodoljivo podsjeća na Bena Afflecka iz 'Chasing Amy'), stopera koji će pokrenuti niz uznemirujućih događaja.

Redatelj i scenarist Cédric Kahn nastoji prikazati macho muškarca koji se ne može nositi sa marginaliziranom ulogom u braku u kojem žena vodi glavnu riječ.