Liverpoolska djevica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Liverpoolska djevica

Liverpoolska djevica

The Virgin of Liverpool (2003.)

Senator Film / UCD

91' avantura, komedija, obiteljski

Režija:           Lee Donaldson

Uloge: Ricky Tomlinson, Imelda Staunton, Johnny Vegas, Katie Ellen Jones, Paul Barber

Scenario:        Gil Brailey

Producent/i:   Hanno Huth, Benjamin Herrmann

Linkovi: imdb

Liverpoolska djevica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Kip djevice Marije navodno je jendom pustio suzu. Usprkos ovom čudu za statuu više nema mjesta u lokalnoj crkvi, sve dok opet ne zaplače.

Lokalna crkva Joanne Conlon iseljava kip Djevice Marije zamjenivši ga novim. Joannina baka posebno je vezana za kip kojeg je, barem tako tvrdi, jednom vidjela da plača. Želeći razveseliti baku Joanne uzima kip te ga nosi kući.

Njezin otac Frank dobio je otkaz, no to se ne vidi na njihovom kućnom budžetu zahvaljujući majci Sylviji koja je i više nego uspješna u bingu. Ipak, usprkos tome Frank se ne može pomiriti sa novonastalom situacijom u kojoj postaje beskorisan.

Joannina ujna Doreen udomljuje kip djevice Marije u svom dućanu. Iste večeri kip opet pusti suzu što njezin dućan pretvara u instant atrakciju. Ljudi iz dalekih krajeva dolaze ne bi li vidjeli čudo. Lokalni svećenik potom vraća statuu u crkvu, no nedugo zatim glava kipa otpada, a s njom i spužva koja se nalazila između glave i trupa. Čini se da je Doreen varala kako bi privukla nove mušterije.