13. dijete - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      13. dijete

13. dijete

13th Child: Legend of the Jersey Devil (2003.)

Alex Mendoza & Associates / Continental film

90' horor, triler, misterija

Režija:           Steven Stockage

Uloge: Cliff Robertson, Robert Guillaume, Lesley-Anne Down, Christopher Atkins, Gano Grills

Scenario:        Michael Maryk, Cliff Robertson

Producent/i:   Michael Maryk, Larry Solari

Linkovi: imdb

13. dijete

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.36
11
0.00

Ljudi padaju kao muhe pred nekim ili nečim što definitvno nije ljudskog porijekla. Vjeruje se kako je riječ o mitskom čudovištu, reinkarnaciji indijanskog shamana.

New Jersey je zadesila serija krvavih ubojstava čiji počinitelj je, vjeruje se, biće nadljutske snage. Državna tužiteljica Murphy na zadatak šalje agenticu Kathryn. Prije dvadeset godina Murphyjin otac je nestao u šumi u potrazi za mitskim čudovištem poznatim pod imenom Jersey Devil. S njim je tada bio i kolega policajac Riley koji je nakon tog dana izgubio razum i potpuno prolupao. Raskomadana trupla i djelovi tijela sada se ponovno pojavljuju u šumi.

Stanovništvo priča o indijanskom šamanu koji je ovladao zabranjemom vještinom transformacije, fenomenom koji su potvrdili i južnoamerički antropolozi. Šaman je svoje 13. dijete transformirao u Mahtongwaa, zvijer koje je napola čovjek, napola zvijer. To čudovište namjenjeno suzbijanju britanske vojske za vrijeme američke revolucije otelo se kontroli odrubivši glave svojim čuvatrima te navodno već dva stoljeća luta šumom.