U dobrom društvu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U dobrom društvu

U dobrom društvu

In Good Company (2004.)

Universal Pictures / Blitz film i video

109' komedija, drama

Režija:           Paul Weitz

Uloge: Dennis Quaid, Topher Grace, Scarlett Johansson, Marg Halgenberger

Scenario:        Paul Weitz

Producent/i:   Paul Weitz, Chris Weitz

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
imdb

U dobrom društvu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.64
14
0.00

Ukućane ne razumijete, ali volite. Posao razumijete, ali ne volite. Šefu bi mogli biti mama/tata pa ga niti volite niti razumijete. Ovo je vaš film!

Dan Foreman (Dennis Quaid) ponosni je pater familias četveročlane obitelji, ugledni pedesetogodišnji poslovnjak i sve u svemu sretan čovjek. Carter Duryea (Topher Grace) je mladi manager u usponu. Cilj mu je namlatiti puno love, zasjesti na neko šefovsko mjesto i možda jednog dana otkriti crveno 'S' na plavoj potkušulji. Za njega ništa nije nemoguće...

Evo stiže ono bitno: dešava se ono poslovično 'ali'. Foremana čeka iznenađenje u obliku prinove u obitelji, ali i novog šefa na poslu, klinca po imenu Duryea. No ni potonjem ne cvatu ruže. Na poslu je dobio što je želio, no izgubio je suprugu. Nakon dugih sedam mjeseci braka, dotična je odlučila pronaći nešto bolje, zanimljivije. Dvojici muškića slijedi suradnja, htjeli to oni ili ne, a cjelokupna se situacija dodatno komplicira kad šef baci okeco na stariju kćerku (Scarlett Johansson) svog najdražeg podređenog.

Sadržajni sažetak rekao je sve: obiteljska komična drama poluteške kategorije koja pored zanimljivog casta ima želju pozabaviti se popularnim, no ne i manje značajnim, temama kao što je život u suvremenoj, korporativnoj Americi. Lanjski snijeg rekli bi mnogi no ne i žiri Berlinalea. On ga je uvrstio u konkurenciju 2005. zajedno s još dvadeset naslova. Američki boxoofice također ga je mazio. Sve u svemu, redatelj Paul Weitz može biti zadovoljan. Nakon frivolne 'Američke pite' i šminkerskog 'Sve zbog jednog dječaka'. Samo da i on slučajno ne povjeruje u ono crveno 'S' na svojoj plavoj potkošulji.