6 dana, 7 noći - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      6 dana, 7 noći

6 dana, 7 noći

Six Days, Seven Nights (1998.)

Touchstone Pictures / Continental film

101' avantura, komedija, romansa

Režija:           Ivan Reitman

Uloge: Harrison Ford, Anne Heche, David Schwimmer, Jacqueline Obradors, Temuera Morrison

Scenario:        Michael Browning

Producent/i:   Julie Bergman Sender, Daniel Goldberg, Joe Medjuck

Linkovi: imdb

6 dana, 7 noći

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.79
24
0.00

Dok čekamo da Harrison ponovno uzme bič u ruke i natakne šešir na glavu zabavimo se ovom tropskom romansom pod ravnanjem Ivana Reimana.

Psiho djevojka (mislimo naravno na novu adaptaciju) Anna Heche je Robin Monroe, urednica Newyorškog časopisa, a David Schwimmer njezin zaručnik koji, u napadu romantike, odlučuje povesti dragu na tropski vikend na izoliranom otoku. Naravno, kako to obično biva s novinarima, Robin mora prekinuti odmor te se u najkraćem mogućem roku 'nacrtati' u Tahitiju.

Jedini čovjek koji ju može vratiti u civilizaciju je pilot Quinn Harris (Harrison Ford), mrzovoljni alkoholičar koji mrzi turiste no neće se buniti ukoliko dobro plate njegove usluge. Početna netrpeljivost među njima ubrzo prelazi u vrijeđanje i ismijavanje no stari avion, koji je vidio i bolje dane, ipak nekako poleti. Nakon neugodnog leta slijedi još neugodnije spuštanje, točnije rušenje u oluji te se Robin i Quinn nađu izgubljeni na napuštenom otoku, odsječeni od ostatka svijeta.

Uloga razdražljivog pilota budi sjećanja na Fordovu ulogu Hana Soloa u legendarnim Star Warsima. Odnos između Hana i princeze Leie u Star Wars trilogiji uvelike podsjeća na vezu Quinna i Robin. Spomenimo još režisera Ghostbustersa Ivana Reitmana koji je od ne previše obečavajuće priče uspio snimiti zanimljivu romantičnu komediju.