Lakoća - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lakoća

Lakoća

Levity (2003.)

Sony Pictures Classics / Discovery film i video

100' drama

Režija:           Ed Solomon

Uloge: Billy Bob Thornton, Morgan Freeman, Kirsten Dunst, Holly Hunter, Billoah Greene

Scenario:        Ed Solomon

Producent/i:   Adam J. Merims, Ed Solomon, Richard N. Gladstein, Adam Merims

Linkovi: imdb

Lakoća

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
4
0.00

Nakon 22 godine iza rešetaka zbog ubojstva tinejdžera Billy Bob Thornton izlazi iz zatvora. I dalje proganjan osjećajem krivnje ne može se uklopiti u društvo.

Manual Jordan (Billy Bob Thorton) proživljava posljednje trenutke u zatočeništvu gdje je proveo posljednjih 20ak godina svog života. Cijelo to vrijeme sa zida ćelije ga je promatrala slika Abnera Easleya, 16godišnjeg dječaka kojeg je ubio u neuspješnoj pljačci. Manual je osuđen na doživotnu robiju, što smatra pravednom kaznom za zločin koji je počinio te mu iznenadno pomilovanje, protiv njegove volje, dolazi kao veliki šok.

Vraća se u nekoć poznato okruženje potpuno izgubljen, rastrojen i zbunjen. Posve slučajno dolazi u komunu gdje upoznaje neumornog, enigmatskog svećenika Milesa Evansa (Morgan Freeman) koji mu nudi posao u zamjenu za sobu. I u novom životnom okruženju Jordan ne može pobjeći od slike Abnera Easleya koja pronalazi svoje mjesto na zidu podsječajući ga na događaj koji je obilježio kako njegov tako i živote ljudi pogođenih tragedijom.

Dok se Manual nastoji suočiti sa prošlošću mlada Sofia Mellinger (Kirsten Dunst) ima problema sa sadašnjošću. Samodestruktivna djevojka, olupina od čovjeka, grčevito se drži Manuala koji joj pomaže da dođe do noćnog kluba preko puta komune. Taj, naoko jednostavan zadatak, djevojci predstavlja ogroman problem što dovoljno govori o njenom psihičkom stanju.

U Manualov život ulazi Adale Easley (Holly Hunter), starija sestra njegove žrtve u koju se zaljubljuje. Ona ne zna da se upustila u vezu sa čovjekom koji joj je ubio brata dok Manual, kako se njihov odnos produbljuje, sve teže prima činjenicu da će joj kad tak morati reći što je učinio.