Chucky postaje tata - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Chucky postaje tata

Chucky postaje tata

Seed of Chucky (2004.)

Rogue Pictures / Discovery film i video

87' komedija, horor, parodija

Režija:           Don Mancini

Uloge: Jennifer Tilly, John Waters

Scenario:        Don Mancini

Producent/i:   David Kirschner, Corey Sienega

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Chucky postaje tata

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.41
17
0.00

Mali krvožedni lutak ponovno je među nama. Ovo je već peti dio horror komičnog serijala stoga ne dvojimo da ima svoje poklonike. Uživajte.

Mic po mic i evo nam pentalogije. Tko bi rekao da će filmić s kraja osamdesetih po imenu 'Child's Play' dobiti još nevjerojatnih četiri nastavka. OK, jest da je riječ o horroru, žanru u kojem je nastavak nešto sasvim uobičajeno, no ipak... Bilo kako bilo Chucky je došao podijeliti (ali i primiti) novu porciju tamburanja!

Malo se toga promijenilo u (spokojnom i sasvim odgovarajućem) praznom prostoru između dva posljednja nastavka. Chucky stvara i upada u nove nevolje, no ovoga puta one su prvenstveno obiteljske naravi. Mali lutkarski monstrum je postao tata. Mama je naravno njegova premila Tiffany koju smo upoznali u prethodniku po imenu 'Bride of Chucky'.

Problemi započinju u trenutku kada Chucky spozna ono što svaki osnovnoškolac koji ima pozitivnu ocjenu iz matematike zna: minus kad se množi s minusom ne daje još veći minus. Sin užasnog Chuckyja i još gore Tiffany ne želi ubijati, ali ni ranjavati. Milo Dijete se odaziva na ime Glenn, a tata i mama moraju ga uputiti na pravi, krvavo nemilosrdni put.

Za štanceraj poput ovoga odavno je u upotrebi naziv 'konfekcijski film' i teško se išta originalnije može dodati. Kao i u svakom predugačkom serijalu i u ovom se desio onaj uobičajeni proces: od zanimljive (za neke!) premijere, preko duuuuge razrade, pa sve do samoparodijskog zaključka. No parodiji ovdje nije kraj - na zub je uzet i naslov 'Rosemaryne bebe'

Kritičari su film pošteno sasjekli, a jedino je Jennifer Tilly dobila malo popusta na packe. Ova svojedobno za Oscara nominirana glumica ('Meci iznad Broadwaya') igra dvostruku ulogu: baš kao i u prethodniku posuđuje glas maloj ubojitoj Tiffany, a tu je i rola u kojoj igra samu sebe.

Chuckoljupci evo vam nove porcije, a mi ostali već ćemo pronaći nešto za sebe. Filmova barem ne nedostaje...

h.p.