Izbacivač - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izbacivač

Izbacivač

Road House (1989.)

MGM / Continental film

114' akcija, drama

Režija:           Rowdy Herrington

Uloge: Patrick Swayze, Ben Gazzara, Kelly Lynch, Sam Elliott, Marshall R. Teague

Scenario:        David Lee Henry, Hilary Henkin

Producent/i:   Tim Moore, Steve Perry

Linkovi: imdb

Izbacivač

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
4
0.00

APP 25.07.2006 Ocjena recenzije : 0.0

Swayze zna i udarati?

Ovo je film koji se može okarakterizirati kao klasični primjer akcijskog filma B-produkcije, jer u filmu se mogu naći svi elementi nužni za takav film. Imamo klasičnog neustrašivog junaka u malom gradiću, njegovog najboljeg prijatelja, bad guya koji ih sve terorizira (iz njemu znanih razloga), njegovog opasnog pomagača ( i neizbježni veliki okršaj njega i našeg junaka) i lokalnu poštenu djevojku koju naš junak zavede.
Sve zvuči kao preslikano iz monštva sličnih filmova. Jedina razlika u ovome filmu je Swayze u ulozi našeg glavnog junaka. Nakon što se (nenadano) proslavio filmom ''Prljavi ples'' Swayze je odlučio okušati se u drugom žanru i nametnuti se kao akcijski junak kako bi pokazao svijetu da ne zna samo dobro plesati(Nakon ''Prljavog plesa'' snimio je još jedan pokušaj akcijskog/sf filma ''Čelična zora'' s kojim se nije proslavio). Još se tu na kraju umiješao i Joel Silver kao producent koji je vjerojatno u Swayzejevoj popularnosti vidio potencijalnu zaradu.
A sada malo o samom filmu koji, sve u svemu, i nije loš nego predstavlja solidnu razbibrigu kod koje ne treba puno koristiti male sive stanice. Što se tiče ostatka glumačke ekipe, ona je u potpunosti podređena tadašnjoj zvijezdi Swayzeju. Posebno bih jedino istaknuo legendarnog Sama Elliota, koji je jedan od karizmatičnijih glumaca i sama njegova pojava u filmu ostavlja dojam na gledatelja. O redatelju Herringtonu se ne treba puno pisati, jer dosada nije ostavio dublji trag sa drugim svojim filmovima (jedino bih izdvojio njegov solidni triler ''Striking distance'' sa Bruce Willisom.
Općenito, radi se o filmu u potpunosti podređenom Swayzeju, koji se opet i nije posebno blamirao sa ovim filmom, dok će svoju najbolju akcijsku rolu odigrati nekoliko godina kasnije u filmu ''Point break''.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: