Kalifornia - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kalifornia

Kalifornia

Kalifornia (1993.)

MGM / Continental film

117' krimi, triler

Režija:           Dominic Sena

Uloge: Brad Pitt, Juliette Lewis, David Duchovny, Michelle Forbes, Kathy Larson

Scenario:        Tim Metcalfe, Stephen Levy

Producent/i:   Lynn Bigelow

Linkovi: imdb

Kalifornia

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.22
18
0.00

Dvojica novinara kreću u obilazak mjesta na kojima je djelovao serijski ubojica ne znajući da je s njima u autu predmet njihove priče. U stilu Natural Born Killersa.

Brian Kessler (David Duchovny) je novinar koji sa svojom djevojkom fotografkinjom piše reportažu o serijskom ubojici. Kreće u obilazak mjesta ubojstava zajedno sa sitnim kriminalcem Early Graycom (Brad Pitt) na uvjetnoj i njegovom djevojkom, konobaricom Adele Corners (Juliette Lewis).

Kako vrijeme odmiče Brianovi se suputnici doimaju sve nestabilnijima i nervoznijima. To je vjerovatno zato što je Early ubojica o kojem pišu što ne zna nitko, čak ni njegova djevojka Adele. Sada si vjerovatno postavljate pitanje zašto je Kessler za suputnike odabrao upravo dvoje klošara među kojima je, gle čuda, i sam ubojica. Ukoliko saznate odgovor na ovo pitanje javite nam.

Moramo pohvaliti Dominica Senu koji se, nakon što je snimao glazbene spotove za Stinga i Davida Bowija, po prvi puta okušao na filmu. Produkt je vrlo dobar krimi triler sa atraktivnim, mladim glumcima u usponu.