Čovjek sa željeznom maskom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čovjek sa željeznom maskom

Čovjek sa željeznom maskom

The Man in the Iron Mask (1998.)

MGM / Continental film

132' akcija, avantura

Režija:           Randall Wallace

Uloge: Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu, Gabriel Byrne

Scenario:        Randall Wallace

Producent/i:   Alan Ladd Jr.

Linkovi: imdb

Čovjek sa željeznom maskom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.45
29
0.00

All for one and one for all mušketiri špreha sa, još vrućim nakon Titanica, Leonadron DiCapriom u dvostrukoj ulozi.

Godina je 1638. Francuska kraljica Anne rađa prijestolonasljednika koji će jednoga dana preuzeti krunu. Javnost međutim ne zna da je nekoliko minuta kasnije rođeno još jedno dijete. 22 godine poslje jedan od blizanaca, kralj Louis XIV (Leonardo DiCaprio) preuzeo je Francusku krunu. Njegov životni stil i ponašanje dovelo je zemlju na rub propasti i rata dok narod gladuje.

Njegovom ocu Louisu XIII služila su četvorica mušketira, elitni ratnici bezgranično odani kralju i zemlji. Pod kraljevom komandom ostao je jedino D'Artagnan (Gabriel Byrne), kapetan kraljeve garde. Aramis (Jeremy Irons), Athos (John Malkovich) i Porthos (Gérard Depardieu), njegovi dugogodišnji suborci, davno su se ostavili mačeva zamjenivši ih za miran život.

Na jednom od kraljevskih balova mladom je kralju za oko zapela lijepa Christine, zaručnica Athosovog sina Raoula. Kako bi se riješio neželjene konkurencije kralj regrutira Raoula i šalje ga u rat gdje ovaj pogiba. Nemili događaj aralmira umirovljeni trojac mušketira koji sprema osvetu.

Aramis po prvi puta iznosi istinu o kraljevom bratu blizancu Philippeu (Leonardo DiCaprio), čovjeku sa željeznom šest godina zatočenom u tamnici na otoku. Mušketiri oslobađaju Philippea koji ne zna tko je niti zašto je zatvoren. Nakon što ga updejtaju o događajima koji su se zbili posljednjih godina kuju plan kako zamjeniti lošeg kralja dobrim. Na krivoj će se strani suočiti sa bivšim kolegom D'Artagnanom.