Komandos - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Komandos

Komandos

Commando (1985.)

20th Century Fox / Continental film

90' akcija, avantura, komedija

Režija:           Mark L. Lester

Uloge: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong, Dan Hedaya, Vernon Wells, Alyssa Milano

Scenario:        Steven E. de Souza

Producent/i:   Joel Silver

Linkovi: imdb

Komandos

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
7
0.00

Schwarzenneger pokazuje sve svoje fizičke i 'glumačke' adute. U završnih pola sata frajer je ispucao više metaka nego ameri u Iraku.

John Matrix (Arnold Schwarzenneger) je bivši pripadnik specijalnih, vojnih postrojbi u mirovini. Nastoji se uklopiti u civilizirani svijet te živjeti normalnim, civilnim životom sa kćeri Jenny. Njegovu idilu prekida bivši šef obavjestivši ga da su neki njegovi umirovljeni kolege, koji su živjeli pod lažnim identitetima, ubijeni.

Nedugo nakon generalovog posjeta u Johnov dom upadaju nepoznati, naoružani ljudi i otimaju mu kćer. Saznaje kako je jedan od otmičara njegov bivši kolega kojeg je smatrao mrtvim. On radi za južnoameričkog diktatora te želi da Matrix ubije predsjednika zemlje kako bi njegov poslodavac preuzeo vlast. Na kocki je život njegove kćeri. Matrix naoko pristaje na uslove otmičara no u avionu ubija jednog od njih te uspjeva pobjeći. Preostalo mu je 11 sati do slijetanja aviona. Točno toliko vremena na raspolaganju mu je da spasi kćer.

Ovo je Arnijeva prva glavna uloga nakon izvrsnog Terminatora. Film karakteriziraju poznati one-lineri (ima i 'Ill be Back'!), nauljeni mišići i, posebice u zadnjih pola sata, tona ispucanih metaka. Mozak na pašu i uživajte.