Carmageddon - Six: The Mark Unleashed - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Carmageddon - Six: The Mark Unleashed

Carmageddon - Six: The Mark Unleashed

Six: The Mark Unleashed (2004.)

ChristianCinema.com / UCD / Blitz

104' akcija, drama, triler

Režija:           Kevin Downes

Uloge: Stephen Baldwin, David A.R. White, Kevin Downes, Jeffrey Dean Morgan, Eric Roberts

Scenario:        Kevin Downes, Chip Lowell, David A.R. White

Producent/i:   Bobby Downes, Kevin Downes, Cosimo Michael Occhipinti, David A.R. White

Linkovi:

imdb

Carmageddon - Six: The Mark Unleashed

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

U bližoj budućnosti religioznost je potisnuta hipijevskim životnim stilom u svijetu kojim vlada samoproglašena godlike ličnost koristeći mind-control napravu.

Veliki se vođa narodu obraća glasom filmskog najavljivača (naratora foršpana s ozbiljnim, dubokim glasom). Priča započinje sa neuspješnim pokušajem krađe automobila Brodyja i Jerrya koji ostaju bez benzina nakon čega su uhvaćeni i bačeni iza rešetaka.

Tamo se već nalazi bivši policajac Tom Newman podvrgnut mučenju ne bi li izvršio zadatak za Vođu. Veliki poglavar želi da Tom smakne istaknutog vjerskog vođu koji propovjeda Kršćanstvo. Za partnera dobiva Lukea (Stephen Baldwin) koji tvrdi da razgovara s Bogom. Iako mu se to čini nemogućim Tom ne može objasniti činjenicu da Luke zna apsolutno sve o njemu.

Film se bavi delikatnim pitanjem vjere kao metode manipuliranja i kontrole masa baš kao što to Vođa čini uz pomoć mind-controle naprava. Brody traži odgovor na pitanje - koja je razlika između samoproglašenog Boga koji kontrolira puk programirajući im mozak i Kršćana koji vjeruju u nevidljivog Boga. Downesov film ne bježi od ovih pitanja no istovremeno na njih ne daje konkretan odgovor. Nismo ni očekivali.