Prevoditeljica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prevoditeljica

Prevoditeljica

The Interpreter (2005.)

Universal / Blitz film i video

128' drama, triler

Režija:           Sidney Pollack

Uloge: Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener, Max Minghella, Jesper Christensen, Tsai Chin, Eric Keenleyside

Scenario:        Charles Randolph, Scott Frank, Steven Zaillian

Producent/i:   Tim Bevan, Eric Fellner, Kevin Misher

Zemlja:          Velika Britanija, SAD, Francuska

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Prevoditeljica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.47
47
0.00

Snažna imena sakupila su se pod okriljem novog političkog trilera o međunarodnoj zavjeri, mnoštvu krivih i tek ponekom pravom.

Politički triler sve je no originalno tematsko rješenje, no pored Pollacka u kinu će nas dočekati trenutno ponajbolje svjetske glumačke zvijezde. Dovoljno je reći: Sean i Nicole. Razlozi za visoka očekivanja su tu.

Put u središte spletki i globalnog državnog mafijaštva, kako to već obično u filmovima biva, iznađen je kroz rubni lik. Silvia Broome (Kidman) je prevoditeljica pri Ujedinjenim Narodima koja slučajno čuje konspirativan razgovor u odajama najveće međunarodne organizacije. U pitanju je život izvjesnog afričkog državnika koji uskoro treba doći u posjet.

Mogućnost za spašavanje nesretnika, ali jasno i svjetskog poretka, postoji no samo ukoliko prevoditeljici povjeruje tajni agent Keller (Penn) kojem se povjerila. Treba li posebno naglašavati: životi su im u opasnosti.

No da, dočekali smo i trenutak u kojem će UN konačno za sebe ugrabiti glavnu sporednu kulisu na kojoj će se predstaviti u dobrom (pretpostavljamo!) svjetlu. Uobičajeno je već postalo da se centri moći pronalaze u suvremenim supersilama, ali sve ima svoje iznimke. Za potrebe snimanja filma UN je otvorio vrata svojih zgrada na East Riveru vrijednoj filmskoj ekipi i time načinio pravi presedan.

Dozvolu za snimanje s unutrašnje strane vratiju do Pollacka nije uspio izmoliti nitko, pa ni sam Alfred Hitchcock. Toj smo temi već posvetili dužnu pažnju, a istu sada usmjeravamo prema samom filmu.