Zebra trkačica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zebra trkačica

Zebra trkačica

Racing Stripes (2005.)

Warner Bros. / Blitz film i video

84' obiteljski, dječji

Režija:           Frederik Du Chau

Uloge: Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Caspar Poyck, Gary Bullock

Scenario:        Frederik Du Chau

Producent/i:   Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Edward McDonnell, Lloyd Phillips

Zemlja:          SAD, Južna Afrika

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Zebra trkačica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.06
18
0.00

markoboban 22.02.2011 Ocjena recenzije : 5.0

I mi zebru za trku imamo

Polazeći od premise:''Njegove pruge načinile su ga prognanikom. Njegovo srce načinilo ga je herojem'', Belgijanac Frederik Du Chau ("Quest for Camelot") režira simpatičnu priču, ''Racing Stripes'', koju je napisao zajednički sa timom scenarista predvođenih Davidom Schmidtom, zaduženim da sve to adaptira u filmski scenario. Tokom jedne olujne noći putujući cirkus sasvim slučajno izgubi mladunče zebre, koje spasava farmer Nolan Walsh (Bruce Greenwood). Mala zebra, nazvana Štrafta (glas Frankie Muniz) brzo postaje ljubimica Nolanove kćeri, Channing (Hayden Panettiere). Takođe stiče brojne prijatelje na farmi: počev od tvrdoglavog šetlandskog ponija Tuckera (glas Dustin Hoffman), promućurne koze Franny (Whoopi Goldberg) koja se trudi da očuva družinu na okupu, pa pelikana Goosea (glas Joe Pantoliano) koji se kloni vrućine, zatim histeričnog petla Reggiea (Jeff Foxworthy) koji svojim kreštavim glasom stalno stvara paniku, sve do starog, lenjog psa Lightninga (glas Snoop Dogg) malo zainteresovanog za bilo šta. U blizini farme je ergela gde se treniraju konji za trke od kojih je svakako najprestižnija, Kentucky Derby. Radoznala Štrafta upoznaće trkačke konje, koji će ga gledati u početku podcenjivački, misleći da im nije dorastao. Predvođen iskusnim trenerom Tuckerom, Štrafta će dokazati da ga velika volja, upornost i hrabro srce, mogu odvesti do neslućenih visina, a na oduševljenje svih sa Walshove farme...Zamišljen kao ambiciozni projekat, gde je za snimanje utrošeno punih 14 nedelja, na lokacijama u južnoj Africi, sa napravljenom scenografijom koja se prostire na 600 jardi. Takođe je izgrađena nova trkačka staza u blizini Durbana, kako bi se stvorila atmosfera karakteristična za veliki derbi. Realno film nije ispunio očekivanja, s obzirom da je priča zapela u previdljivi kliše i da nije ponudila ništa novo. Namenjen prevashodno mlađem uzrastu, film će pružiti laku zabavu, nešto smeha, par gegova, što realno i nije nešto. Jedva neki prosek, bez neke preporuke da se pogleda. Ako nemate pametnija posla, a deca vas uznemiravaju, onda bi mogli da im i pustite ovako nešto.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Aeron 22.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Jadno

Bedastoća da nemre biti veća...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 13.02.2008 Ocjena recenzije : 0.0

na pruge

Film je pravi za djecu koja će u njemu uživati. Još jedan film u kojem je sinhronizacija izvrsna. Puno je humora, raznih štoseva. Film se zasigurno može pogledati i više puta. A Zujo i Brujo su najbolji kada na zebri kažu : Naša su imena Zujo i Brujo a sve oko nas je crno bijeli svijet. A ostatak odlgedajte.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 10.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Moje cure naprosto obožavaju taj film, a meni osobno su najdraži ZUJO I BRUJO

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 23.09.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Zabavno ali s ogromnom manom!

Što se filma tiče zabavan i novitet na filmskom tržištu. Ali zaboga pa kako će ga gluhonijemi gledatelji moći shvatiti ?????
Sinhronizacija je u redu, ali nema podnaslova osim slovenskog !??? Pa zar je moguće da nema hrvatskog podnaslova? Možda bi ga mogli razumjeti na mađarskom jeziku. Uh. Izvinite gluhonijemi gledaoci koji i te kako vole gledati filmove ovaj film će gledati, ali bez osmjeha na licu. Totalni promašaj izdavača DVD-a. Užas! Ocjena -100 za izdavača DVD-a.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: