Dahmer - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dahmer

Dahmer

Dahmer (2002.)

Dream Entertainment Inc. / UCD

101' drama, horor, triler

Režija:           David Jacobson

Uloge: Jeremy Renner, Bruce Davison, Kate Williamson, Artel Kayaru, Dion Basco

Scenario:        David Jacobson

Producent/i:   Leonard Shapiro, Tim Swain

Linkovi: imdb

Dahmer

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.50
8
0.00

U 34 godine života serijski ubojica Jeffrey Dahmer smaknuo je 17 ljudi. Riječ je o jednom od najeksponiranijih slučajeva masovnih ubojstava u SAD-u.

Nakon otvaranja filma u tvornici čokolode, gdje Jeffrey Dahmer (Jeremy Renner) radi, vidimo ga u prodavaonici cipela gdje se sprijateljuje sa prodavačem. Poziva ga u stan na piće što ovaj prihvaća ne sluteći da će nekoliko sati poslje ležati mrtav sa povećom rupom u lubanji. Nesretni prodavač samo je jedna od 17 Dahmerov žrtava.

Pratimo Dahmerovu svojevrsnu evoluciju te otuđeni odnos sa rastavljenim roditeljima, posebice ocem. Tu je i problem homoseksualnostin kao uzrok dodatne napetosti ionako poremećenog čovjeka koji se pretvara u manijakalnog ubojicu skupljajući djelove tjela svojih žrtava kao djeca sličice.

Ovaj indie triler drugi je film režisera Davida Jacobsena koji je ulogu povučenog, samozatajnog Dahmera povjerio malo poznatom Jeremyju Renneru čiji karakter u stvarnom životu je vrlo sličan liku kojeg glumi (osim djela sa brutalnim ubojstvima). Ambijentalna, polagana glazba izvrsno se uklapa u vrlo razrađenu priču koja svoje scary momente ne bazira na jeftinim, isprobanim trikovima već dugim, pomalo monotonim sekvencama između juicy ubojstava.