Svjetski putnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svjetski putnik

Svjetski putnik

World Traveller (2001.)

Columbia TriStar Home Video / Discovery film i video

103' drama

Režija:           Bart Freundlich

Uloge: Billy Crudup, Julianne Moore, Cleavant Derricks, Liane Balaban, David Keith

Scenario:        Bart Freundlich

Producent/i:   Caroline Kaplan, Jonathan Sehring

Linkovi: imdb

Svjetski putnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
2
0.00

Arhitekt iznenada napušta obitelj te, zaustavljaući se u barovima i bordelima, kreće na put samootkrivanja, destinacija nepoznata.

Arhitekt Cal (Billy Crudup) naoko je uspješan, sretno oženjen otac. Sve mu je u životu servirano kao na pladnju. Neodoljivi šarm i dobar izgled uvijek mu je garantirao društvo lijepih djevojaka, ali i muškaraca.

Na privatnom je planu jednako uspješan kao i na poslovnom te se može reći da je do 30. godine života ostvario sve što je mogao poželjeti. Ipak, na treći rođendan sina ispostavlja se da Calu baš i nisu sve na broju. Tada, naime, bez ikakvog objašnjenja, sjeda u automobil te kreće na put bez cilja. Zaustavlja se na gradilištu, opija se u barovima i provodi sa ženama upitna morala.

Cijelo to vrijeme intenzivno razmišlja o svom životu, ženi i sinu no ne zove ih. Prelazi granicu iz stvarnosti u fantastiku zamišljajući različite ishode situacije u kojoj se našao. U nedostatku cilja putovanja izmišlja različite destinacije no, pokazat će se, pravi cilj njegovog putovanja možda i nije nepoznat.

U svakom slučaju Cal će dobiti odgovor na pitanja koja ga muče. Što će učiniti tada? Nećemo vam baš sve otkriti.