Juda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Juda

Juda

Judas (2004.)

Paramount Home Video / VTI

120' drama

Režija:           Charles Robert Carner

Uloge: Johnathon Schaech, Jonathan Scarfe, Tim Matheson, Fiona Glascott, Owen Teale

Scenario:        Tom Fontana

Producent/i:   Frank R. Desiderio, Tom Fontana, Marco Valerio Pugini

Linkovi: imdb

Juda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Priču o najvećoj izdaji u povijesti ljudskog roda znaju i vrapci na grani. I oni su, naime, gledali Pasiju.

Juda je prodavač vina, buntovnik i radikal koji se ne može pomiriti s okrutnošću Rimljana prema njegovom narodu. Na vijest o pojavljivanju Mesije, božjeg čovjeka koji propovijeda ljubav i liječi teško oboljele, Judi postaje jasno da je kucnuo čas kada će ostvariti svoje snove.

Pri upoznavanju s Isusom cinični Juda ne zna što bi mislio o njemu. U početku se izruguje njegovim sljedbenicima da bi im se kasnije i sam pridružio. Dok se Juda služi uglavnom fizičkom snagom, Isus se okreće duhovnom odbacujući upotrebu sile. Usprkos oprečnim stajalištima oko mnogih pitanja, Juda ostaje jedan od Isusovih najbližih ljudi, njegov veliki prijatelj i čovjek od najvećeg povjerenja.

Uvjeren je da Isus treba iskoristiti svoju popularnosti i moć kako bi Židove oslobodio rimskih okova te ga potiče da povede ustanak. Židovski glavešine uvjeravaju Judu da će izdajom Isusa napraviti veće dobro te tako spasiti napaćeni židovski narod. Ostatak je povijest.

Ovo je još jedno, svježe gledište na život i način razmišljanja ako ne najvećeg, a ono najistaknutijeg izdajnika u povijesti čovječanstva. Iako je riječ o filmu završenom prije nekoliko godina, ovo je direct to video djelce svjetlo dana ugledalo tek nakon planetarnog uspjeha Pasije. Željezo se kuje dok je vruće.