Greystoke: Legenda o Tarzanu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Greystoke: Legenda o Tarzanu

Greystoke: Legenda o Tarzanu

Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984.)

arner Home Video / ISSA film i video

143' avantura, drama, romansa

Režija:           Hugh Hudson

Uloge: Christopher Lambert, Ralph Richardson, Ian Holm, James Fox, John Wells

Scenario:        Robert Towne, Michael Austin, Edgar Rice Burroughs

Producent/i:   Stanley S. Canter, Hugh Hudson

Linkovi: imdb

Greystoke: Legenda o Tarzanu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
5
0.00

Christopher 'Highlander' Lambert se u desetljeću svoje najveće slave okušao u Tarzanovim gaćicama što mu baš i nije bio najbolji potez kao ni režiseru Hudsonu.

Nakon brodoloma na zapadnoj obali Afrike 1886. godine izgubljeno je dijete prihvatila i odgojila obitelj majmuna. Kako je raslo dijete je učilo zakone džungle i posve se priviklo na novo životno okruženje pod okriljem majmuna. Mnogo godina kasnije u džunglu dolazi ekspedicija na čelu sa istraživačom Phillipeom i njegovom unukum, budućom tarzanovom družicom Jane.

Iako je Tarzanov lik, a i njegova priča poznata svima, čine se da režiser ove adaptacije novele Richarda Burroughsa nije pažljivo čitao knjigu. Naime, u ovoj verziji umjesto Tarzanovog brodoloma film započinje brodolomom istraživača Philipea D'Arnota (Ian Holmes) koji upoznaje sad već odraslog Tarzana. Uči ga Engleski, kako se brijati te ga odvodi u London ne bi upoznao svog djeda, Lorda Greystokea (Ralph Richardson). U ovoj verziji Jane (Andie MacDowell) je kćer Lorda Greystoka koja ne samo da nema avanturističkog duha već uopće ne napušta London. Uz to, prvi se puta pojavljuje u 80. minuti filma.

Po povratku u civilizaciju sada već formirani mladić nalazi se na razmeđu dvaju potpuno različitih svjetova ne znajući kojem se prikloniti i po čijim zakonima živjeti - čovjekovovim ili zakonima džungle.