Roboti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Roboti

Roboti

The Robots (2005.)

20th Century Fox / Continental film

90' animirani, komedija, fantastika

Režija:           Chris Wedge

Scenario:        David Lindsay-Abaire

Producent/i:   Jerry Davis, John C. Donkin, William Joyce

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Roboti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
30
0.00

Avanturistička, zvjezdano-glasovna animirana putešestvija lijepih boja i slatkog dizajna. Što će vam više:)

20th Century Fox  je, uposlivši uspješne autore hita 'Ice Age', Carlosa Saldanha i Chrisa Wedgea, kreirao još jedan potencijalni hitovski CG animirani film. Glavni lik je mladi robot imena Rodney Copperbottom (McGregor) koji odrasta u malom mjestu radeći u restoranu sa svojim ocem, peračem posuđa!!!

Kako je mladac vrlo nadobudan i inventivan, odluči otići od kuće i okušati se u velikom gradu Robot Cityu gdje živi njegov idol, veliki izumitelj Bigweld (Brooks). Kako u velegradu stvari ne idu baš onako kako ih je zamišljao, pokušavajući se snaći, nailazi na grupu odmetnika koji se nazivaju 'Rusties' (hrđavci) predvođenu ludim robotom asocijativnog imena Fender (Williams).

Fender i Rodney postaju super prijatelji, a u podhvatu im se pridružuje i Piper Pinwheeler (Bynes) Fenderova mala sestra. Kakav bi to holivudski film bio da nema i određene doze emocija, a tu uskače Cappy (Halle Berry) mlada zaposlenica u korporaciji Bigweld koja se odmah zainteresira za Rodneya prepoznajući u njemu sve ono što je ona oduvijek željela.

Uz silne peripetije i mnoštvo duhovitih i ludih likova ova klasična pustolovina u neklasičnom okruženju, dolazi do svog 'grand finala' koji ćete ipak morati saznati u kinu, da se daš sve ne otkrije unaprijed.