Osumnjičeni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Osumnjičeni

Osumnjičeni

Suspect Zero (2004.)

Sony Pictures Entertainment / Blitz film i video

99' krimi, horor, triler

Režija:           E. Elias Merhige

Uloge: Aaron Eckhart, Ben Kingsley, Carrie-Anne Moss, Harry J. Lennix, Kevin Chamberlin

Scenario:        Zak Penn, Billy Ray

Producent/i:   Paula Wagner

Linkovi: imdb

Osumnjičeni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
3
0.00

timbouctou 04.10.2005 Ocjena recenzije : 2.67

neuvjerljivo

Prilično razočaravajuć uradak u kojemu se težište stavlja na stilistička obilježja jer je očito najviše truda uloženo u kreiranje tjeskobne atmosfere a la "Sedam" upotrebom puno simbolike, pažljivo komponiranih kadrova i boje. Kingsley dosta dobro utjelovljuje prolupalog pozitivca i samo zbog njegove uloge film zaslužuje ocjenu više. Sve ostalo je obavljeno prilično traljavo pa već nakon 20-ak minuta postaje jasno kako ambalaža artistički orijentiranog noir trilera malo znači ako ju ne prate sadržaj i gluma na istom nivou. A to ovdje svakako nije slučaj jer Eckhart u glavnoj ulozi izgleda totalno neuvjerljivo i blesavo dok miss Moss poslovično odrađuje ulogu koja je toliko slabo karakterizirana i klišeizirana da egzistira samo kao dodatak biografiji glavnog lika. Priča je u zametku možda producentima izgledala dobro, no scenaristi su je obradili amaterski pa je krcata rupama i nelogičnostima koje su naknadno pokušali zakrpati u cjelinu upotrebom više klišea i maznutih fora nego što bi se ovdje dalo nabrojiti.
Vizualno zgodan filmić koji pati od kronične zasićenosti klišeima uz kojeg se možete zabaviti, ali kojeg nećete i zapamtiti.

(Btw, u opisu filmski.net-a potkralo se nekoliko grešaka - Mackelway (glavni lik) nije ubio osumnjičenog već ga je uhapsio u Meksiku i u prtljažniku ga dostavio u zatvor - to je spomenuti Starkey koji dakle nije "njegov rival" već kriminalac koji je izbjegao pravdi zbog proceduralne greške glavnog lika. O'Brien (Kingsley) također ne kopa oči žrtvama već im odstranjuje kapke - te nakon toga nikakvog "meditacijskog rituala" nema već on mirno ode doma :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 15.09.2005 Ocjena recenzije : 1.5

dobra ideja ali...

Film je tak tak,miks svega i svačega.Dobri glumci i od priče se moglo puno toga napraviti ali se nije.Dva FBI agenta love seriskog ubojicu sve dok ne shvate da upravo taj tip lovi seriske ubojice po SAD-u.On je produkt nekih eksperimenata cia ili neke organizacije i sad može pomoću psihičkih snaga vidjeti ubojstva ,no to ga sve izluđuje.Kraj je totalno bezveze,oni love ubojicu nad ubojicama tj.Suspect Zero koji je potamanio tisuće ljudi i onda se ispostavi da je to neki bezvezni kamionđija kojeg opće nema u filmu i kojeg ubiju samo tak.razočaravajuče ,jedva 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: