23:14 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      23:14

23:14

11:14 (2003.)

MDP Worldwide / UCD

85' komedija, drama, triler

Režija:           Greg Marcks

Uloge: Hilary Swank, Colin Hanks, Patrick Swayze, Rachael Leigh Cook, Henry Thomas, Ben Foster

Scenario:        Greg Marcks

Producent/i:   Mark Damon, Hilary Swank

Linkovi: imdb

23:14

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.17
24
0.00

Kronološki unatrag u Memento stilu pratimo četiri nepovezane priče koje počinju/završavaju automobilskom nesrećeom u 23:14.

Punih 85 minuta trajanja ovog trilera zapravo je rekreacija događaja koji je trajao samo 60 sekundi. Priča prati pet naoko nepovezanih radnji u pospanom gradiću Middletonu. Jack je pijani vozač koji automobilom udara mladića, jedan prodavač odlučuje opljačkati dućan u kojem radi, a tri tinejdžerice ubijaju dosadu čineći razne nepodopštine po gradu sve dok jedna ne završi tragično. Peterokut zatvara Cheri, djevojka koja manipulira dvojicom mladića dok njezin otac čini posljednu puzzlu ove zamršene slagalice.

Prateći ove događaje dobivamo uvid u živote običnih ljudi koji dolaze u nesvakidašnje situacije. Njihova su reakcije nerazborite i nepromišljene što ih uvaljuje u još veće probleme. Iako se u početku čini nepovezanim nema praznog hoda i skretanja s teme. Svaka pojedina scena ima svoju ulogu u glavnoj fabuli.

Mladi režiser/scenarist Greg Marcks za svoj je drugi film uzor nedvojbeno pronašao u Mementu Cristophera Nolana. Iako je sam najviše zaslužan za i više nego solidan triler dio zasluga pripada respektabilnoj glumačkoj postavi.