Tko to kuca na moja vrata? - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tko to kuca na moja vrata?

Tko to kuca na moja vrata?

Who's That Knocking at My Door? (1967.)

Warner Home Video / ISSA film i video

90' (Who's That Knocking at My Door?) drama

Režija:           Martin Scorsese

Uloge: Zina Bethune, Harvey Keitel, Anne Collette, Lennard Kuras, Michael Scala

Scenario:        Martin Scorsese

Producent/i:   Haig Manoogian, Joseph Weill

Linkovi:

imdb

Tko to kuca na moja vrata?

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Scorseseov režiserski debi, snimljen u crno-bijeloj tehnici, drama je o tipičnom Amerikancu talijanskog porijekla odraslom u urbanoj sredini.

J.R. (Harvey Keitel) je odrastao u ugodnom okruženju, u urbanoj obitelji talijanskih doseljenika srednje klase. Nezaposlen je, no to ga previše ne zabrinjava iz razloga što nema izraženu potrebu za materijalnim vrijednostima.

Vrijeme provodi s prijateljima viseći po birtijama i klubovima četvrti 'Little Italy'. Žene dijeli na one s kojima se provodi i one, točnije onu, koju namjerava oženiti. U drugu skupinu spada i njegova djevojka (Zina Bethune).

Odgojen u katoličkom duhu, J.R. ne može prihvatiti neke karakteristike modernog svijeta u kojem živi. To posebice dolazi do izražaja kada mu siluju djevojku. Umjesto da joj pomogne u teškimn trenucima, J.R. ju optužuje, smatrajući da je sama kriva te ju čak naziva kurvom.

Već na prvom Scorseseovom filmu vidljivi su elementi koji po kojima će postati poznat. Tu prije svega mislimo na zamrznute kadrove, slowmotion, upotrebu glazbe kako bi u točno određenim scenama naglasio ono što je želio. Sve su to obilježja koja će postati trademark njegovih kasnijih klasika kao što su 'Mean Streets', 'Taxi Driver' i GoodFellas'.