U sitne sate - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U sitne sate

U sitne sate

After Hours (1985.)

Warner Home Video / ISSA film i video

96' komedija, triler

Režija:           Martin Scorsese

Uloge: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom, Tommy Chong, Linda Fiorentino

Scenario:        Joseph Minion

Producent/i:   Griffin Dunne, Robert F. Colesberry, Amy Robinson

Linkovi: imdb

U sitne sate

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
6
0.00

Hrvatski ratnik 17.03.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Zaboravljeni Klasik

U Sitne Sate je jedan od najmanje poznatih i najpodcijenjeniji film u Scorsesijevoj jakoj karijeri, pokraj klasika poput Taksiste, Dobri Momci, Kasino, Posljednje Kristovo Iskušenje, Aviajtičar jedna mala i niskobuđetna komedija se zbilja neće isticati. Ali radi se o fantastičnom filmu u kojem Scorsese majstorski miksa triler i crnu komediju. Nazivaju je komedijom ali teško da če ikoga nasmijati, u početku će još i biti smiješno kako glavni lik upada iz nesreće u još veću nesreću ali kasnije film postaje toliko napet da će se svima maknuti osmijeh sa lica i da će te trebati pauzu da biste mogli nastaviti gledati ovu "komediju", filing je nezaboravan dok Paul trči kroz zapuštene i mračne ulice SoHa spašavajuči vlastiti život, gledatelj ima osjećaj da se oko njega ruši cijeli svijet- upravo taj osječaj je glavna vrlina Sitnih Sati i dokaz koliki je Martin Scorsese majstor nad majstorima. Iako čovjek baš i nema smisla za humor ali za građenje fantastične atmosfere e tog talenta ima na bacanje. Ocjena:5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Serafin 29.12.2006 Ocjena recenzije : 3.83

svakako pogledati

Martin Scorsese u jednom od svojih rijetkih izdanja. Komedija. Ali, ovaj film nije baš sasvim komedija, nego lagana komedija s puno elemenata kriminalističkog filma.

Film počinje kao običan ljubavni film, te se polakim Scorseseovim "kuhanjem" radnje, pretvara u lagani krimić. U jednom trenutku se naš glavni junak čak bori za svoj život. To "kuhanje" je toliko dobro da vas katkad toliko iznenadi promjena radnje.

Scorsese je ovaj film maestralno režirao, a kamera je toliko dobra da bi svaki čovjek koji se želi baviti kamerom trebao pogledati ovaj film. Glazbu i glumce neću niti spominjati jer bi ispalo da previše hvalim film. Nemam niti jednu zamjerku.

Svakako pogledati.

OCJENA: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

drazhen 24.06.2005 Ocjena recenzije : 3.2

hm

doista se ne sjećam kad se netko govoreći o scorceseu sjetio spomenuti ovaj film, što me pomalo čudi. za mene osobno je afterhours možda i najdraži scorceseov film uopće. toplo preporučam!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: