Babylon 5 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Babylon 5

Babylon 5

Babylon 5 (1998. (Thirdspace, The River of Souls), 1999.)

Warner Bros. / Blitz film i video

91' (Thirdspace), 94' (The River of Souls), 9 drama, ZF

Režija:           Janet Greek, Jesús Salvador Treviño, Michael Vejar

Uloge: Jerry Doyle, Tracy Scoggins, Bruce Boxleitner, Jeff Conaway, Richard Biggs, Martin Sheen, Mira Furlan

Scenario:        J. Michael Straczynski

Producent/i:   J. Michael Straczynski, Douglas Netter

Linkovi: imdb

Babylon 5

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Svemirska opera se nakon nekoliko sezona TV serije odlučila okušati u formatu dugometražnog filma.

Babylon 5 naziv je svemirske postaje izgrađene 2257 godine. Istoimena TV serija svoju je premijeru imala na PTEN mreži 1993. Iako pilot film nije naišao na pozitivne kritike, iz njega se izrodila TV serija koja se, prvo na PTEN-u, a zatim na TNT-u emitirala pet sezona. Po svršetku emitiranja serije, J. Michael Straczynski, tvorac, scenarist i producent snimio je 5 cjelovečernjih filmova. Ova kolekcija uključuje 3 filma snimljena između 1998. i 1999. godine.

'Treći svemir'

Thirdspace započinje 2261. godine. Komadantica Ivanova (Claudia Christian) na jednoj od rutinskih misija ophodnje pronalazi golem, neobičan predmet. Pohlepna arheologinja ne gubi vrijeme te nastoji otvoriti pronalazak. U međuvremenu posada postaje nespokojna, ljudi pate od nesanice i zavodljivih snova. Osjećaju da ih netko ili nešto iz famoznog predmeta zove. Telepatkinja Lyta (Patricia Tallman) uvjerena je da je riječ o golemom lijesu u kojem se krije zlo koje se budi.

'Rijeka duša'

Dvije godine nakon događaja iz posljednjeg filma dolazi do novih nemira na svemirskoj postaji Babylon 5. Kapetanica Elizabeth Lochley (Tracy Scoggins) predosjeća nevolje dolaskom Michaela Garibaldija (Jerry Doyle) koji je bio u potrazi za poludjelim, ekscentričnim arheologom uvjerenim da je pronašao tajnu vječnog života. Opet je u igri čudnovati predmet za koji se ispostavlja da je vlasništvo soul huntera, lovaca na duše, čiji pripadnik dolazi po svoje. Situacija će definitvno izmaći kontroli kad iz predmeta počnu izlaziti nespokojne duše koje naprave kaos na stanici.

'Poziv na oružje'

2267. godine Zemlja se oporavlja od posljednjeg rata. Prvi svemirski brodovi spremni su za lansiranje nakon dugo vremena. Johm Sheridan (Bruce Boxleitner), predsjednik intergalaktičkog saveza pridružuje se Michaelu Garibaldiju u inspekciji bordova Victory i Excalibur. Početna Sheridanova fasciniranost brodovima pretvara se u noćne more s planetom u plamenu. Neprijatelji saveza dokopali su se deathclouda, super razornog oružja koje bez problema može spaliti čitav planet. Snovi se pokazuju i više nego stvarnima.