Ratovi zvijezda: Epizoda III - Osveta Sitha - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ratovi zvijezda: Epizoda III - Osveta Sitha

Ratovi zvijezda: Epizoda III - Osveta Sitha

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005.)

Twentieth Century Fox / Continental film

140' akcija, avantura, ZF

Režija:           George Lucas

Uloge: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, Frank Oz, Kenny Baker, Ahmed Best, Anthony Daniels, James Earl Jones, Jay Laga'aia, Peter Mayhew, Jimmy Smits, Tux Akindoyeni, Dave Bowers, Mimi Daraphet, Paul Davies, Sandi Finlay, Nalini Krishan, Kenji Oates, Mary Oyaya, Matt Rowan, Orli Shoshan, Sandy Thompson, Marty Wetherill, Keisha Castle-Hughes, Graeme Blundell

Scenario:        George Lucas

Producent/i:   Rick McCallum

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i traileri
da li je osveta uspjela?
imdb

Ratovi zvijezda: Epizoda III - Osveta Sitha

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.21
124
0.00

Feniks 03.04.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Najbolji Star Wars!

Od svih ovaj nastavak je najbolji, ima najbolje efekte i najbolju priču. Mislim da je dovoljno to što Anakin postaje Darth Vader :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 08.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Star wars su zakon

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Inesika 25.12.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Baš je super film, very nice

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lcool 05.01.2006 Ocjena recenzije : 1.33

Dobar DVD film

Ma sto dobar :) odlican film, puno akcije puno tehnologija i puno macevanja. Bas onako kako je bilo i najavljeno.
I na samom kraju cekajuci da cujemo disanje i glas :) odlicno. Zvuk je odlican, sve je odlicno ali sta drugo ocekivat i reci za ovakav film.
HR DVD izdanje prilicno dobro ocjena 4.5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 14.12.2005 Ocjena recenzije : 2.75

Vader is born

Ovim filmom završena je i kompletirana najpoznatija svemirska saga, i to na odličan način. Iako je Lucas najavio da postoji 7.,8., i 9. epizoda sumnjam da će ikada biti snimljenje (možda ih snimi netko drugi uz blagoslov Lucasa, ali ne vjerujem da će nekome dati da se igra sa njegovim životnim djelom)
1. i 2. epizoda su me u neku ruku razočarale, jer sam očekivao filmove na razini prijašnih uradaka pogotovo zbog tehnologije koja je Lucasu omogućavala da napravi sve ono što nije mogao sa prvim filmovima. Ispostavilo se da se Lucas malo izgubio u svemu tome te da su priča i likovi svrha efektima, a ne obrnuto. Zbog toga Lucas uspjeh 1. i 2. epizode najviše može zahvaliti kredibilitetu kojeg je stekao sa prvim filmovima.
Međutim, u Osveti Sitha Lucas se vratio sa stilom i snimio film u rangu sa 3.,4. i 5. epizodom.
Priča je konačno stavljena u prvi plan i objašnjen je svaki detalj na kojem se temelji 4. epizoda. Pogotovo transformacija Anakina u Darth Vadera, propast Republike i reda Jedija. Jedina zamjerka je izbor Christiensena za glavnu ulogu, koji ipak nije dovoljno jak da iznese takav lik i film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

klaudio 13.12.2005 Ocjena recenzije : 2.0

portret društva

Komentirati ovaj film bez osvrta na cijelokupni serijal je nemoguće. Kao prvo treba reći da ovaj serijal je zamišljen kao S.F. ali to je ustvari bajka(fantazija) za veliku "djecu",tako da tehnološkim razvojem u 2000itim godinama nije čudna pojava (napredak)raznoraznih "plišanih"
likova koji su u centru izlaganja
svih negativnih kritika.
No u posljednjem nastavku Lukas se odmaknuo od ustaljene šablone
te je dao novu dimenziju serijalu
koji je stvorio ili koji ga je stvorio.
U Osveti Sitha portret društva(onog stvarnog) izlazi na vidjelo iako se poanta protezala cijelim serijalom, borba za vlast, moč,iluzije o grandioznosti.
O samom tehnološkom aspektu filma
bilo bi suvišno pisati budući
daje film vizualno i zvučno savršen.
Sama priča iako nije za "sva vremena" i prilično je predvidiva savršeno zaokružuje radnju kompletnog serijala.
Još za kraj preporučam da u videotekama iznajmite svih 6 epizoda te ih pogledate u redu tek onda sva ljepota ovih filmova
izlazi na vidjelo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Walter Steiner 22.08.2005 Ocjena recenzije : 3.14

Kraj jedne priče

Baš se nekako poklopilo s mojim 30-im rođendanom, legenda duga 28 godina dolazi svome kraju. Kako biti objektivan i ocijeniti sagu koja te pratila kroz djetinjstvo, i pomalo razočarala u povratku krajem dvedestih. Pamtim davnu pretpremijeru "Imperije" jedne jesenje večeri 1981 u 22 sata u kinu "Kozara", koju danas gledam kao početnu točku vlastite filmofilije. I za nevjerovat je, ali je Lucas uspio skupiti sve ostatke svog talenta, rasturenog na puku komercijalnost i snimio zaista dobar i ozbiljan film. Da se razumijemo, gluma nije bogznašto, Christensen nije loš, ali je raskrinkavanje Palpatinea kao imperatora remek-djelo sjajnog Iana McDiarmida. Začudno dobro je Lucas opisao situaciju u kojoj čovjek vođen plemenitim namjerama gubi orjentaciju i odlazi stranputicom na tamnu stranu koja mu se čini pragmatičnijom i dostupnijom. Strah i mržnja pobjeđuju, i ni prijatelji ni voljena žena ne mogu ga više vratiti. Paralelna monataža Anakinove fizičke transformacije i Amidalinog kobnog poroda spada u bolje Lucasove režijske trenutke, a u filmu ima ponešto citata iz drugih filmova. Možda se samo meni čini ali prvi koraci Dartha Vadera podsjećaju na davnog "Frankensteina" Jamesa Whalea. Ima toga još, samo treba detaljnije gledati. Mnoge su stvari sjele na svoje mjesto u serijalu, i još je bitno da je ovo film koji nije za klince. Nema medvjedića i smiješnih likova poput Jar-Jar Binksa. Subplotovi s dobro ukomponirani i film drži koncentraciju tokom cijelog trajanja.
Ali što ja sve ovo trkeljam, pa teško mogu biti objektivan kad ocjenjujem ovaj film. Ostavimo to kao neocjenjivo. Nadam se samo da Lucas neće snimati daljnje nastavke (a ni TV serija me ne zanima) i iskorištavati ovu zaokruženu priču. Kao što počinje trailer razočaravajuće "Fantomske prijetnje", svaka generacija ima legendu. Ovo je bila jedna od legendi moje generacije. Moja je generacija sada odrasla. Ova je priča sada završena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Guderian 22.08.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Zatvoren krug

Jeah, krug je konačno zatvoren i stvari su sjele na svoje mjesto. Sve je objašnjeno i povezano u cjelinu.
Šta rači nego da me film oduševio. NAkon prve i druge epizode nisam očekivao ovako dobar uradak. JE fan sam SW,a na strarim sam epizodoma koje sam imao na piratskom VHS-u odrastao i pregledao sam ih toliko puta da su se kazetre potrošile.
Mrak mraka. Netko je rekao da je scena sa ubojstvom djece neprimjerena ali mislim da je tom scenom napravljena ravnoteža i prikazan njegov konalni prelazak na stranu zla. AKo može poubijati dječicu zato što su pripadnici neke skupine može sve. Neznam da li vi tu vidite nekakve paralele ali ja ih vidim u jednom ratu prije kojih 60-ak godina i tadašnjim objstvima isto dječice.
Sam prelaz i mržnja u očima tj postanak Dartha je prijazan genijalno. Iz Anakinovih očiju isijava mržnja prema starom prijatelju.Perfekcija.
Početna scena borbe. Odlično.BItke kao takve su konfuzne i odvijaju se bez nekakvog reda,a to je ovdje prikazano. Scena ispalčjivanja topovskih hitaca s dva broda jedan na drugi neodoljivo podsječa na filmove gdje su bile borbe jedrenjaka.Mislim na ono paralelno mimoilaženje.Ludilo. A da o scenama i glazbi prilikom ubijanja viteza Jedija ne govorim. Oduševilo me.
Uglavnom uz epizodu V najbolji nastavak.
Nadam se da će se Lucas predomisliti i napraviti epizode 7,8 i 9.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 30.06.2005 Ocjena recenzije : 2.0

jako,jako dobro

odličan film,efekti fenomenalni,radnja dobra,najmračniji od svih dijelova.Kroz cijeli film se pokazivaju veze na Posljednju nadu(1 od starije triologije)Šteta što nema Han Sola kad su već čupavci tu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 28.06.2005 Ocjena recenzije : 2.67

Ratovi zvijezda no.3

Prvo nisam imala pojma što je to i čemu cijela zbrka, strka i uživanje, nekima negodovanje, uglavnom i puno buke oko običnog filma. Pogledala sam jedan, zainteresirao me i zarazio s mačevima. Pogledala sam drugi, znatiželja je rasla. Načula sam neke priče o nastavcima, dijelovima, rascjepkana priča ide od kraja ... bla bla bla. Iako nisam počela tako, mislim da ovaj film i sve njegove dijelove treba pogledati! Jedino što vam se može dogoditi je da vam neke maske budu presmiješne ili da se kao i velik dio svijeta zarazite Silom i napunite midiklorijanima za sljedeću epizodu! Svakako pogledajte jer su o ovom filmu sve riječi suvišne!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

napast13 25.06.2005 Ocjena recenzije : 2.5

druga strana ulice - episode III

Kako reći nešto objektivno o filmu, odnosno o cijeloj priči koja je postala globalni fenomen a da ne uvrijedim nekoga?Teško.
Svi znamo kako je prva epizoda čisto smeće, osim za one mlađe od 14, druga je bila nešto bolja (ipak se Yoda gazia), ali nije to bia neki pomak koji su svi očekivali.Kao "osrednji" fanatik stvarno sam bia razočaran u prve dvi epizode, i iskreno san se nadao da će se episode III za to iskupiti, i još više od toga.Da li se to desilo, kratko rečeno za mene NE.Lucas je fenomenalan redatelj, talentom uz bok Spielbergu i Coppoli, kao jedan od najvećih ikad.Ali da li je i jednako tako dobar scenarist, malo ko bi se složio, a taj bi lagao.Lucas u trećem dijelu ustvari dokazuje da možeš i stavit i 2000 specijalnih efekata ali ako film nema dobru priču, scenarij, dijalog između likova; nije to to.Je ali anakin se tu pretvara u darth vadera, i svi jedi-aji budu ubijeni- već ćujem kako drugi govore, ali pazite priču, anakinova žena padme dok razgovara sa anakinom ne vidi njemu na licu da je on upravo pobia 30 ljudi i između toga 10 djece, to je nažalost samo jedan od primjera iz ove svemirske grčke tragedije. Razgovori između likova su jedan veliki klišej, i Lucas izgleda ne može tome odoljeti.Zašto je film dobia tako visoku ocjenu u kritičara, koji su otvorili vrata široj publici; pretpostavljam da su svi manje više ocjenjivali film u kategoriji star wars film, jer Episode III u toj kategoriji je stvarno dobar film, mogli bi reć, ako ne bolji od Episode V od bar jednak njoj, a to je velika stvar.Ali ako Episode III gledate izvan te kategorije, on je samo jedan običan film sa neobično lijepim vizualnim efektima.Usporedite li prvu star wars triologiju sa triologijom gospodara prstenova,stvari će vam biti jasne.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cvrcak 21.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

vise puta

imala sam tu nesrecu da kad samisla gledati poredm mene je sjedio neki veliki obozavatelj trilogije kojem je ovo bio n-ti put da gleda film i znao je sav tekst napamet. (inace, isla sam u prvom tjednu prikazivanja)
Koliko god da sam bila ljuta na tog tipa ipak mi nije pokvario dozivljaj. Na kraju sam i sama zakljucila da je to film koji se mora pogledati vise puta. :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

refugee 19.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Gotovo je...

Eto, nakon 3 desetljeca i 6 filmova, izgleda da je saga gotova. Iako ce se snimat neke serije, sto animirane sto igrane, pretpostavljam da se Lucas vise nece predomislit i snimit jos filmova.
Sto rec o filmu, tesko je usporedjivat nove sa starima, pa stariji smo 20 godina od kad smo gledali prve dijelove, a oni koji danas po prvi put vide originale, to vise nije to.
Sve u svemu, mislim da je ovaj dio puno bolji od epizode 1 i 2. Skoro u svakom aspektu. Uopce se ne moze mjeriti sa onom prvom gdje je Jar Jar i Anakin ko klinac koji vozi pod utrke. O dijalozima i nekoj mudrosti nemam sto za rec, to je ionako uvijek bilo sporedno.
Ali film je veoma uspjesno napravio most izmedju novih i starih dijelova, sve je savrseno sjelo na svoje mjesto.
Jedan smijesan detalj je dok wookie leti na lijani ispusta cisti tarzanov krik! :-)
Efekti su genijalni, napokon ima i dovoljno akcije za sve fanove, pogotovo light saber borbi. I sto posebno veseli, jedan od rijetkih filmova gdje nema happy enda i zlo pobjedjuje. ;-)
Steta sto je gotovo...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

danie 16.06.2005 Ocjena recenzije : 2.33

dark side

Iako nisam freak Star Warsa, i ne pratim religiozno što Lucas radi, ili je radio, pogledala sam sve epizode. I moram reći da su mi 4., 5. i 6. bolje nego prve tri.
Mislim da genijalnost Lucasa nije upitna te sama njegova vizija i "čekanje na tehnologiju" zavrijeđuje poštovanje.
A što se tiče Osvete Sitha rekla bi da je film odličan. Od-do. Gluma, animacija, fajt. Ne mogu izdvojiti nijednu scenu. Ma ima nešto privlačno u toj mračnoj strani. Nema se puno za reći osim - pogledati - bili vi fanovi SW-a, ZF ili ne.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

hhrvoje 09.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

u stilu ovog vremena

Nema više onog štiha koji je nosila prethodna trilogija. Sve je ubrzano, bez duše, nabacano, a likovi nezanimljivi (gdje je stari dobri Han Solo...)
A način na koji je Anakin postao Darth Vader ne da nije uvjerljiv nego je čak i uvredljiv za 'Force'.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tolouse 06.06.2005 Ocjena recenzije : 1.63

dosadni kljucaroši

stvarno mi vec idu na zivce ljudi koji nikad nisu zadovoljni određenim filmom.uvijek postoji nesto sto se njima ne sviđa,sto je trebalo drukcije obraditi i uvijek su krivi jadni redatelji sto se njima film ne sviđa.sto se tice osvete sitha,koji stvarno nije los film i ja sam uzivala gledajuci ga,mracan je,tuzan iako ima neke zamjerke,valjda ce uvijek postojati ljudi kojima se ne sviđa.ono sto oni ne kuze jest da film nije napravljen da se njima svidi svaki kadar nego da uzivaju u zaokruzenoj prici o darthu vaderu.ako su fantomska prijetnja i klonovi napadaju zasluzili prigovore,epizoda III svakako nije i ako cete otici u kino s nekakvim predrasudama bolje da ne date tih 20 kuna nago da budete optereceni time sto vjecni pesimisti imaju reci.a ja lucasu skidam kapu jer sam tih dva sata u kinu uzivala i otisla bi opet.neke filmove jednostavno volite gledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

logan5 02.06.2005 Ocjena recenzije : 2.43

Ozbiljan udarac za SF filmove

Ratovi zvijezda i Imperija bili su izvrsni i napravili su prekretnicu u produkciji SF filmova. Osim specijalnih efekata, filmovi su imali i ono "nešto". Fantomska prijetnja ocjenjena je lošijom od Povratka jedija. Film je spasila jedino pojava Darth Maula i scena borbe. Napad klonova je ipak donio neizvjesnost, mističnu pojavu vojske klonova, a film obilježava scena kada Count Dooku predlaže Obi-Wan Kenobiju da zajedno svrgnu gospodara Sitha. Logika je jasna - tamna strana živi na neprestalnoj borbi za vlast njezinih zatočenika. Prisjetimo se ključne scene u Imperiji kad Darth Vader predlaže sinu da zajedno svrgnu cara.
Treći nastavak Osveta Sitha obećavao je puno, ali nije ostvario ništa. Film se ne čini mračnim, nema niti jedne stvarne dramske neizvjesnosti, a kamoli tragedije zbog koje bi netko prešao na tamnu stranu. Scene borbi su loše, a posebno ona početna u kojoj nema strateških ili taktičkih nadmudrivanja. Borbe laserskim mačevima su nezanimljive, pogotovo kada Palpatine uzme svoj u ruke. Svemoćna faca uspije smaknuti tri jedija za tri sekunde, ali onda poklekne kad ga Windu stjera u kut. I tko još da povjeruje u neograničene moći cara? Ako je tako moćan kao što tvrdi Anakinu (dat ću ti moć da spasiš voljenu), onda ga niti čitava armija jedija ne bi mogla pobijediti. Zar je Anakin toliko glup da to ne shvaća?
Lucas je toliko vremena potrošio na svoja tehnološka čuda da je potpuno izgubio osjećaj za radnju. Darth Vader u jednoj sceni upozorava generale da se ne oslanjaju na svoj "tehnološki teror" - Zvijezdu smrti. Na kraju se Zvijezda smrti raspala isto kao i Lucasova sposobnost da napravi pristojan film. Već se u Povratku jedija vidjelo da nešto ne štima. Pojava suvišnih likova koji troše dragocjeno filmsko vrijeme bio je znak da je kreatoru ponestalo ideja. Ili možda nešto još gore? Pojavile su se kompjuterske igre, a za to je trebalo stvoriti i nove likove, oružja i lokacije. Nadam se da nisam u pravu, ali ako jesam, onda je to zabrinjavajuće za SF žanr.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

universal 02.06.2005 Ocjena recenzije : 2.4

Yes master...

...je ono sto moramo reci Georgeu, jer uz sve pozitivne i negativne strane ovog treceg dijela, nemozemo ne priznati da je sve doslo svom logicnom kraju, tj. SW saga je ovim postala legitimna.
Vracam se u proslost. Kao 16-godisnjak, u Londonu, 1978 god, kino ODEON - Leichester square, gledao sam prvi /cetvrti/ dio. Dozivljaj kakav je tesko ovdje opisati, te ovo navodim samo kao ilustraciju, koliko traje moje druzenje sa Ratovima. Naravno da sam bio ocaran dvoranom i zvucnim efektima koji su nam onda
bili totalni science fiction iz perspektive Zgb i svega ostalog. I tu je jednim dijelom zapocela moja ljubav prema filmu, a ne samo zanru. Zato, gledajuci u kinu Osvetu Sitha, prozivljavam neka stara sjecanja i ponovo dozivljavam svu caroliju
Lucasove bajke. Vizualno je film doveden do vrha danasnjih -CGI-mogucnosti.Od glume se nije ni ocekivalo vise od prosjecnosti, jer glavni likovi u bajkama nikad
nisu ljudi. Jednostavno, cekalo se da sve kockice sjednu na svoje mjesto, a ja sam cekao da cujem glas J.E. Jonesa - Darth Vadera : Yes Master !
I jos za kraj mala primjedba, ali
moje kceri - dvanajstgodisnjakinje. Kad sam je pitao dali zeli ici gledati Epizodu III, odgovorila je kako ce pricekati da sve izade u kompletu na DVD, jer nemoze sad napreskokce pohvatati cijelu nit price... STAR WARS forever !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pupica 01.06.2005 Ocjena recenzije : 2.4

NE IDE TO....

Nakon katastrofalnih Klonova, George Lucas se opet vraća i to u trijumfalnom stilu. Sve puca od efekata, svjetlećih mačeva i ostalih specijaliteta kojima nas on fila već jako puno godina.
Gledala sam film u samoj premijeri (ne onoj svečanoj, nego za običan puk) i priznajem da sam bila uzbuđena ko maleno dijete kad je počela poznata muzika i kad je publika počela spontano pljeskati. Nažalost, pljesak se čuao samo na početku. Ja znam da postoje ludi fanovi koji će obožavati ovaj film bez obzira kakv on bio, ali nadam se da će bar u dubini svoje duše priznati da su očekivali nešto bolje...da se bar gospodin Lucas potrudio snimiti nešto za svoje najveće fanove, a ne za svoje najveće potrošače.
Dakle, što ne valja? Prvenstveno, odabir glavnog glumca. Taj mali Hayden je toliko neuvjerljiv da mi ga sve dođe žao..pogotovo u ljubavnim scenama sa Padme koja je ovdje svedena na plačljivi sporedni lik. I budimo realni, svi prigovaraju na klišejiziranim dijalozima, al jednostavno cijeli taj opus je pun klišeja tipa " neka sila bude s tobom" koji su ove filmove učinili poznatima. Najviše što mene smeta je užasno neuvjerljiva gluma i potpuno hladni odnos između Padme i Anakina. Budimo realni, ta bi ljubav trebala biti tako jaka da njega natjera na Mračnu stranu al emocija i strasti i ljubavi nema. To što on njoj kaže "Volim te" tisuću puta,me uopće nije dirnulo jer joj je isto tako mogao reći "Kupi mi pljuge" a isti bi učinak imalo.
Nadam se da je su sve epizode završile i da nećemo morati gledati za 20 godina: STAR WARS:Unuci Lukea Skywalkera ili nešto slično.

P.S. Ako vam je malo do Star Warsa na jedan otkačeni način, OBAVEZNO pogledajte Spaceballs..film je presmiješan :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Malak 01.06.2005 Ocjena recenzije : 1.5

Gotovo.....

Premda malo kasnim sa recenzijom filma jer već igra u kinima tjedan dana, smatram da mnogi ipak nisu dobili ono što su očekivali. Što reći o filmu? Prvo. Da nije bilo uvodne glazbe vjerojatno bih zaboravio da gledam "Ratove Zvijezda" jer film kao cjelina ipak su me maalo razočarali. Ocjena:3. no, ne trčimo pred rudo. Ne znam za druge, ali dinamika i energija filma je jednostavno blijedila svakim trenom kako je film sezao prema kraju i premda je priča imala smisao i određene scene su dale naslutiti što će se zbiti, moram priznati da nisam bio baš zaintrigiran filmom za koji su svi rekli da će biti jedan od najboljih. Drugo. U samom filmu se gubi onaj osjećaj "Star Wars" kao kad na početku krene muzika. takav je nekad bio serijal. Kao kad slušate tu glazbu. I sada je taj osjećaj jednostanvo nestao. I dok gledate film ne osjećate ništa, kao da ste uzalud došli i onda najednom samo načulite uši, gotovo možete osjetiti onu staru energiju serijala i jedva čekate što će biti...( jer ako ste pretpostavili)..govorim o zadnjoj sceni. Borba. Anakin i Obi-wan. Yoda i car. Takvu sličnu energiju sam zadnji puta osjetio kada sam prvi puta kao klinac gledao Star Warse, kada sam gledao Indianu Jonesa. Spielberg... Možda će me netko smatrati ludim no posljednja scena u filmu je upravo ona koja je vizualno najbolje predočena, borbeno najatraktivnija i nema veze sa dinamikom cjelokupnog filma. ta scena ima ono nešto što je trebalo cjelokupnoj novoj trilogiji. Ta scena u očima svih dostojna je prave Star Wars trilogije. I zaslužuje posebnu ocjenu od cijelog filma. 5+. jer je bila sve ono što smo očekivali...tako da je konačna ocjena filma 4. Ali bez te scene....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: